Z kazety bych zkusil pomocí nahrávacího softwaru a zapnutým playbackem (Audacity to umí skvěle) přehrát jehí obsah a konvertovat magnetickou nahrávku do digitální podoby. Kabička, do které se kazeta vloží, by byla na způsob walkmanu, ákorát napájení buď adaptérem ze sítě, nebo přes USB. Propojení by bylo buď přes jack (tedy analogový stereo signál), nebo při použití interního analog-digitálního převodníku uvnitř přehrávače i přes USB (nahrávání, tedy playback by byl poté řešen softwarově nahrávacím ovladačem pro přehrávač).
Naopak, pokud bych chtěl nějakou digitální zvukovou nahrávku (třeba ve formátu MP3) přenést na kazetu, šlo by to zase buď jackem místo repráků (nebo vedle za použití rozbočovače) či přes USB (zde bych musel použít interní digitál-analogový převodník) nahrávání na kazetu pak zajistí mechanismus walkmanu (obohacený o nahrávací hlavu)... To je ale vedlejší. Mě by spíš zajímal ten přenos z kazety do počítače (obráceně by taky nebylo na škodu)

Mám totiž kazetu, kam jsem si nahrával písničky z rádia a moc rád bych zjistil, které písničky jsou jaké a kdo je hraje - zejména u některých exotických vůbec nevím interpreta ani skladbu...