Prilepenie pätice AZ11
Re: Prilepenie pätice AZ11
a co izolační páska ? čtu že je to špatné řešení, tak se zeptám na praktické zkušenosti s takovýmto řešením -zrovna jsem koupil jednu AZ-12 a je takto opravená ..... v čem je problém ? v teplotě elektronky a přepálení té pásky ?
Problémy s izolační páskou jsou hned dva- není to pěkné na oko a každá páska přestane po nějakém čase lepit.
Plně souhlasím s Milanem. Je to eeééé , s tou páskou.Používám vteřinové lepidlo, nejlepší zkušenost mám s tím, co je na obrázku. Ještě žádná opravená se neuvolnila.A ani nepraskla.Nanáším dva segmenty na protilehlých stranách, vždy asi 3 kapky. Odmastit např štětečkem v lihu, tamponem a pod., opatrně nakápnout lepidlo v poloze kdy je lampa skoro vodorovně, otočit, to samé na protilehlé straně, na chvilku zamáčknout a zase povolit. Lepidlo se rozetře na obě plochy.Po cca 10- 15 vteřinách znovu stisknout a držet do zaschnutí lepidla. Nejlépe v objímce - soklu.To je těch 10 - 15 vteřin, co je potřeba na zasunutí lepidla v soklu.
DOPLNĚNO: pozor na výpary, je to pěkné svinstvo hlavně na oči !!!!
DOPLNĚNO: pozor na výpary, je to pěkné svinstvo hlavně na oči !!!!
Dobrý den, já řeším opačný problém, jak ten přitmelený spodek nedestruktivně sundat? Díky za rady.
namočit do vody a doufat, že to za nějaký čas povolí
Ja jsem zkousel pokusne prilepit vodnim sklem par kousku bakelitove patice ke sklu a moc to nedrzelo, vzdy se to utrhlo od toho bakelitu. zatuhle vodni sklo na skle drzi celkem dobre, takze na slepeni 2 zarovicek je to mozna ok...
Dale sem nasel, ze Loctite vyrabi vterinaky s vyssi tepelnou odolnosti cca do 120C, jsou to typy 401, 406 a 454. Mala 3g tubicka asi za stovku...
Dale sem nasel, ze Loctite vyrabi vterinaky s vyssi tepelnou odolnosti cca do 120C, jsou to typy 401, 406 a 454. Mala 3g tubicka asi za stovku...
Ano, ono je to již více jak 5 let, co jsem o lepidle od tohoto výrobce psal..... Sortiment od té doby fakt širší, stále OK .
Ta 401/406 se dost blbe shani, a postovny stoji tolik co samotny lepidlo. Nakonec sem koupil v Bauhauzu Loctite Super Attak, kde pisou take odolnost do 120C. Podle grafu je pevnost pri vyssich teplotach horsi nez u 401/406, ale jeste by to porad melo drzet. Tak mam prilepeno, pripajeno, uvidim jak to vydrzi...
Ahoj Martine, tak držím pěstičky, aby to drželo a hrálo
Zdravím,
v poslední době jsem nakoupil několik starších i nových elektronek na Aukru. Některé, vždy ale pouze usměrňovačky, měly uvolněnou bakelitovou patici od skla. Řešil jsem konkrétně dva případy, vždy lepidlem Herkules. Ano, to bílé vodou ředitelné pro modeláře. Výhodu vidím v tom, že lze kdykoliv navlhčit např. omotáním proužkem namočeného ubrousku a opět uvolnit. Je ale pravda, že dlouhodobě takto přilepené nebyly elektronky v provozu, tak nevím co teplo s Herkulesem provede
AZ11 Telefunken, patice volná, zhruba 0,5 cm na každou stranu, více s tím točit ani nechci. Zaráží mě ale odpor žhavícího vlákna 0,8 ohm. Měřák i šnůry jsou kvalitní, pokud dám hroty k sobě, ukáže 0,0 popř. 0,1 ohm. Pro porovnání mám několik AZ11 pouze od Tesly a tam bývá odpor kolem 120-160 ohmů. Ve specifikaci AZ11 od Telefunkenu jsem hodnotu odporu vlákna nenašel.
Je možné, že Telefunken má takto nízký odpor žhavícího vlákna?
UY1N Tesla: u této se mi "podařilo" vývody od skla odervat od patice, naštěstí jsem vývody správně určil i prodloužil a připájel zpátky k vývodům patice. Problém je zde se žhavením, je přerušené, stačí do elektronky ale jemně klepnout a ohmetr naměří tuším 72 ohmů. Stačí s elektronkou jen mírně pohnout a odpor žhavení je pryč. Pak stačí opět mírně s elektronkou pohnout či zatřást, a přesně stejná hodnota odporu vlákna je zpět. Chybu pájení vylučuji, docházelo k tomu i když jsem měřil na vývodech přímo ze skla, když byla patice pryč a ještě předtím, než jsem patici poprvé oddělil od skla. Kontakt měřáku s vývody elektronky je spolehlivý přes krokodýlky. Setkali jste se někdo s takovou závadou, zřejmě přímo ve skle elektronky?
Děkuji
v poslední době jsem nakoupil několik starších i nových elektronek na Aukru. Některé, vždy ale pouze usměrňovačky, měly uvolněnou bakelitovou patici od skla. Řešil jsem konkrétně dva případy, vždy lepidlem Herkules. Ano, to bílé vodou ředitelné pro modeláře. Výhodu vidím v tom, že lze kdykoliv navlhčit např. omotáním proužkem namočeného ubrousku a opět uvolnit. Je ale pravda, že dlouhodobě takto přilepené nebyly elektronky v provozu, tak nevím co teplo s Herkulesem provede
AZ11 Telefunken, patice volná, zhruba 0,5 cm na každou stranu, více s tím točit ani nechci. Zaráží mě ale odpor žhavícího vlákna 0,8 ohm. Měřák i šnůry jsou kvalitní, pokud dám hroty k sobě, ukáže 0,0 popř. 0,1 ohm. Pro porovnání mám několik AZ11 pouze od Tesly a tam bývá odpor kolem 120-160 ohmů. Ve specifikaci AZ11 od Telefunkenu jsem hodnotu odporu vlákna nenašel.
Je možné, že Telefunken má takto nízký odpor žhavícího vlákna?
UY1N Tesla: u této se mi "podařilo" vývody od skla odervat od patice, naštěstí jsem vývody správně určil i prodloužil a připájel zpátky k vývodům patice. Problém je zde se žhavením, je přerušené, stačí do elektronky ale jemně klepnout a ohmetr naměří tuším 72 ohmů. Stačí s elektronkou jen mírně pohnout a odpor žhavení je pryč. Pak stačí opět mírně s elektronkou pohnout či zatřást, a přesně stejná hodnota odporu vlákna je zpět. Chybu pájení vylučuji, docházelo k tomu i když jsem měřil na vývodech přímo ze skla, když byla patice pryč a ještě předtím, než jsem patici poprvé oddělil od skla. Kontakt měřáku s vývody elektronky je spolehlivý přes krokodýlky. Setkali jste se někdo s takovou závadou, zřejmě přímo ve skle elektronky?
Děkuji