Tiež som postihnutý Panelákovo-Faradayový neštastník a ešte na prízemí, ale nechcel som to vzdať, tak som zabojoval s bytovou správou, dohodol sa s montérom čo likvidoval starú TESU a antény aby mi ponechal AM bič s TATR 02-kou s bleskoistkou, keďže montoval digitálny systém, potom som uplatil montérov DIGI ktorí na objednávku ťahali vtedy káble a tiež som využil stavebné úpravy pred zateplením bytovky na rýchlu montáž uzemnenia.
dopadlo to takto:
1.Pre každý prípad uzemnenie - do pivnice na svorkovnicu a medeným káblom prierezu 2,5mm cez podlahu prevrtané do bytu na prízemí.
(obraz pred a po zateplení 70-kou polystyrénom - hore už 120mm-polystyrén)
2.Natiahnutý koax.kábel s dvojvodičom pre diaľkové zapínanie TESA vložiek - ukončenie káblu na streche
3.Komponenty k montáži na stožiar s využitím 3m anténneho biča pre AM. Len premýšľam či má význam pridať aj vložku VKV-OIRT. (vľavo na obrázku pri anténnom predzosilňovači ten je tiež OIRT).
No, predsa zbierku prijímačov a kryštálky treba nejako kŕmiť signálmi, takže pribudnú ešte 3 ks 8-násobné rozbočovače signálu a príslušné "účastnické šnúry" z výhybkami AM/FM.