analogový počítač MEDA
analogový počítač MEDA
sháním veškeré informace o analogovém počítači MEDA z Aritmy z Prahy Vokovic. Jestli někdo něco má použitelného, dejte vědět.
Re: analogový počítač MEDA
Mel bych kontakt na jednoho ing, co me Medy a APSky kdysi ucil na jicinsky SPS. Je to sice pan kolem 70 let ale byl na to uplna hvezda, dokonce o analogach psal knihy. Ja uz o to nic nevim, je to pres 35 let...
Jirka
Jirka
by bylo dobre se s ním spojit a získat informace. A jaké psal knížky? Já nějaké knihy o analogových počítačích mám, ale jsou z Německa. Mimochodem, tohle je celkem fascinující stránka:
http://www.analogmuseum.org/
Mám v úmyslu nějakou takovou repliku smontovat. Naděje, že by se mi povedlo získat původní originál nějakého takového analogu, je totiž skoro nulová...
http://www.analogmuseum.org/
Mám v úmyslu nějakou takovou repliku smontovat. Naděje, že by se mi povedlo získat původní originál nějakého takového analogu, je totiž skoro nulová...
-
Mem spoustu vypocetni techniky, o ktere pisete meda 50,41,42,43 i AP-S, ktery muzete videt na www.cs-pocitace.ic.cz
Mam i spoustu literatury a nektere pocitace i vicekrat.
Co presneji potrebujete?
Michal Suchanek
Mam i spoustu literatury a nektere pocitace i vicekrat.
Co presneji potrebujete?
Michal Suchanek
Suchánku, já na tvojím webu teda žádný počítač MEDA nenašel. Není tam ani složka Aritma.
Co to je to APS na titulní stránce? To připomíná telefonní ústřednu ...
Co to je to APS na titulní stránce? To připomíná telefonní ústřednu ...
-
Pro kyori : Já jsem taky nepsal, že je mám nafocené na svých stránkách. Pošllete mi mail a fotky Vám rád zašlu. Nedá se to nafotit všechno a dát na stránky najednout. Vy chcete stavět repliku analogového počítače? Jak je možné že nepoznáte telefonní ústřednu od analogového počítače?
- Jirka84835751
- Moderátor
Vážený Michale, prohlédnul jsem si Vaše stránky, zajímavé téma. K AP MEDA nemám nic. Připomíná mi to časy, kdy manželka "operovala" na Tesle 200 a jsem pracoval, coby elektrotechnik, na EC1021 (feritová paměť 64kB/8b sběrnice !!!), či později v třísměnném provozu na ADT 4500 a dvěmi ADT 4700 "v síti"spolu s SM 7202 a dalšími periférkami, kde se třemi "minipočítači" řídila obráběcí centra v TOSu, atd atd. Trochu si dovolím postesknout, škoda, že jsem nenašel např. Seznam sbírky nebo něco podobného. Některé oddíly jsou na suchu. Nekrytizuji - sám se teprve učím vytvořit něco jako vlastní stránky osbní sbírky. Přesto Vám fandím, jiní nás zatracují. Nás "šílenců" je málo, i když znám spousty človíčků, kteří pracovali v oboru "elektronů".
PS: To máte na ty skvosty hangár po letadlech?
PS: To máte na ty skvosty hangár po letadlech?
- LitilDivil
- Kontaktovat uživatele:
Něco o MEDA 50 mám na svých stránkách http://www.litildivil.cz v sekci "počítače nejen osmibitové".
Tak Medu 50 vůbec neznám, koukám, že je ze ZPA Čakovic. Máte od ní schema? Já měl na mysli MEDA počítač z Aritmy Vokovice. Ten se vyráběl myslím koncem 60-tých roků.
- LitilDivil
- Kontaktovat uživatele:
Vše, co jsem k MEDA 50 měl, je na http://www.litildivil.cz/sbirka/pocitac ... MEDA50.htm včetně schémat. Ono těch Malých Elektronických Diferenciálních Analyzátorů bylo více typů, ale já o nich nic nevím. A prakticky nic nevím ani o tomhle Na stránky jsem dal vše, co jsem k němu měl, protože mě samotného štvalo, že jsem o něm nikde nic nenašel, pouze velice kusé informace a jen něco velmi obecného. Tak pro ty, co se o analogové počítače, konkrétně o MEDA 50 zajímají, je tu vše, co mohu poskytnout.