Přijímač R-672
Přijímač R-672
Dobrý den pánové.
Nemáte někdo, prosím, schema ruského přijímače R-672 "Tuman" ?
Pomohlo by mi i schema zdroje. Pro přiblížení - jde o DV,SV přijímač pro pásmo 12kHz - 1500kHz. Přijímač (78kg dle dokumentace) v jedné bedně, zdroj ve druhé.
Díky předem i za tipy.
Jirka, ok2pbl@seznam.cz
Nemáte někdo, prosím, schema ruského přijímače R-672 "Tuman" ?
Pomohlo by mi i schema zdroje. Pro přiblížení - jde o DV,SV přijímač pro pásmo 12kHz - 1500kHz. Přijímač (78kg dle dokumentace) v jedné bedně, zdroj ve druhé.
Díky předem i za tipy.
Jirka, ok2pbl@seznam.cz
Re: Přijímač R-672
Dokumentaci je možné stáhnout zde : http://oldradio.cqham.ru/arhive/Manuals.html ( Р-672 стр 5-39 стр 40-77 стр 78-108 схемы ) 73
Milane díky za odkaz. Už jen udělat zdroj a věřím, že se rádio rozehraje. Zvenku je rádio sice odrbané a mírně orezlé, vnitřek je ale v dobrém stavu. Vypadá to, že ho nestihl žádný aktivní kutil napadnout. Chybí jen krystaly 100kHz a 12,5kHz v kalibrátoru. Bez toho se dá přežít
73, Jirka
73, Jirka
Tak držím palce aby se zprovoznění povedlo ! Zdroj to není takový problém. Já jsem měl pár let R-250 M2, myslím, že kdyby vedle tohoto přijímače vybuchl granát, tak by se v podstatě nic nestalo... To samé platí i v tvém případě Jen to chce mít prostor a při opravách i záda v dobré kondici
Je to tak, zdroj není problém. Mám dílnu v podkroví, tak větší problém byl tam rádio dovléct. Po rozložení na tři díly - bedna a dva samostatné bloky to už šlo. Zdroj se pomalu rýsuje. Jen musím přemotat trafo pro žhavení. Je potřeba 6,3V/5,2A na žhavení a 160V/70mA anodové. Trafo pro anodové napětí není problém a na žhavení přemotám toroid 230/12V/50VA. Těch pár závitů prostrkám za chvilku
Dobrý den,
na popud mejlových dotazů jsem se pokusil do galerie vložit pár fotek přijímače. Moc mi to nejde, ale snad to zájemci najdou.
na popud mejlových dotazů jsem se pokusil do galerie vložit pár fotek přijímače. Moc mi to nejde, ale snad to zájemci najdou.