Identifikacia modelu Telefunken
Identifikacia modelu Telefunken
Dobry den,
vedel by mi niekto znaly poradit o aky model radia Telefunken sa jedna? Na stitku nic nie je a na internete sa mi ho taktiez nepodarilo najst.
Viac foto na https://1drv.ms/f/s!Ar15P48GNHhHhcNPiCxiinPdh43Bzw
vedel by mi niekto znaly poradit o aky model radia Telefunken sa jedna? Na stitku nic nie je a na internete sa mi ho taktiez nepodarilo najst.
Viac foto na https://1drv.ms/f/s!Ar15P48GNHhHhcNPiCxiinPdh43Bzw
Re: Identifikacia modelu Telefunken
Řekl bych, že toto nemá se značkou Telefunken nic společného. Podle tvaru knoflíků, osazení elektronkami, použitého reproduktoru a celkového provedení chassis jde o Philips, anebo Rektru. Firma Telefunken používala v té době svou "kovovou" řadu elektronek.
Jistě. VF cívky, dolaďované prolisovanými drážkami byla specialita Philipse.
jedná se o Telefunken vyráběný za války v jedné z poboček Philipse. Na klubovém setkání HRČS se toto rádio dražilo a tenkrát se o tom mluvilo. Označení neznám.
-
Tenhle "PHILIPSOFUNKEN" mám také, docela pěkné rádiječko, schema je myslím v empfang.sch. rádijko mám značně založený nepřístupný, číslo ted nezjistím.
Už se to tady před lety řešilo, (myslim m.Hájek) schema odpovídá některé Philipsce.
Už se to tady před lety řešilo, (myslim m.Hájek) schema odpovídá některé Philipsce.
-
tak jsem to našel,
je to TELEFUNKEN SUPER376 WK
šasi jako PHILIPS 789A
je to TELEFUNKEN SUPER376 WK
šasi jako PHILIPS 789A
Dakujem za identifikaciu, viete mi povedat zhruba aku ma hodnotu? Ak by niekto mal zaujem je na predaj viewtopic.php?f=19&t=1413
-
Cena je věc dohody.
Já ho kupoval v jednom pražském bazaru za 400.-Kč
Já ho kupoval v jednom pražském bazaru za 400.-Kč