Philipska s osvětlením
Re: Philipska s osvětlením
Tak foto by bylo. Vypadá to, že je ze dvou sekcí v serii. Alespoň to tak z fotky, kterou poslal jursa_m vypadá. Myslím, že to je origo. Nevíte někdo na kolik byl wattů a čím se tehdá navinul?
U univerzálu Tesla Rytmus , který jsme měli v dílně, jsem měl místo lampy usměrňovačky , diodu KA. A na místě lampy , byla objímka E 14 se žárovkou 220 v 15 W v obvodu žhavení. Soudruh vedoucí elektroúdržby v n.p. Technoplyn Praha , nechápal jak může obyčejná žárovka nahradit usměrňovačku . Měl sice VUML, ale o elektrice chudák nic nevěděl.Peca píše:To rádio je univerzál, ne? Žárovku místo odporu nebo variátoru jsem v univerzálu už párkrát viděl... Snad to tam není jen na osvětlení stupnice
Dobrý den, navazuji na toto vlákno. Mám Uran HU, ale kompletně je vybrakovaná koncová lampa. Nemáte prosím, někdo foto zespodu pod tuto lampu? Strašně moc děkuji!!
Děkuju, ale to znám, vidět toho moc není, mi jde o detail pod koncovou lampou a nejbližším okolím. Tak snad někdo jiný bude mít foto....
Pokud se jedná o SATURN 839HU, tedy ne Uran, pak lze mluvit o štěstí, protože zde je kompletní drátovačka - http://oldradio.cz/rad20.htm
Děkuju moc, teď už jenom trefit dobové součástky a je vyhráno. To snad díky ostatním zvládnu. Ještě jednou moc díky!!!!
Omlouvám se za ten Uran, ale dobře jste to pochopili, nějak se mi to pomotalo s tím skutečným Uranem, co mám také ... Ale jen jedna věc ještě: já mám radio s lamelovýma elkama, nebude nějaký rozdíl ve výrobě, myslím jak se to časem měnilo, nebo je zapojení stále stejné? Děkuji!
Omlouvám se za ten Uran, ale dobře jste to pochopili, nějak se mi to pomotalo s tím skutečným Uranem, co mám také ... Ale jen jedna věc ještě: já mám radio s lamelovýma elkama, nebude nějaký rozdíl ve výrobě, myslím jak se to časem měnilo, nebo je zapojení stále stejné? Děkuji!
To je správně, v tomto přijímači jsou použité lamelové lampy ať už se jedná o A nebo HU verzi. V drátovačce jsou zakresleny kolečka jako pájecí plošky, ale objímky jsou lamelové, nikoliv nožkové.