drobné opravy voskem

Vše okolo historických rádií
Odpovědět
Balek
Kontaktovat uživatele:

drobné opravy voskem

Příspěvek od Balek » 24.03. 2014, 08:21

V jednom Tescu jsme objevil tento vosk.
Není to žádná profisestava , ale vzhledem k tomu že nejsem skušený v opravách bedýnek tak mi to co by úplnému začátečníkovi třeba pomůže se naučit nějaké ty šrámy odstranit.
Mám jako i mnoho dalších sběratelů mnoho přijímačů kde je nějaký ten kousek dýhy vyštípnutý a voskem bych to rád dodělal, nechce se mi celé rádio znovu lakovat, kvůli třeba 3x5mm kousku. Jaké máte s tím skušenosti, chám si poradit jak se s tím pracuje. On se ten vosk dá použít i bez dalšího přelakování?
Přílohy
vosk.jpg
Heptoda

Re: drobné opravy voskem

Příspěvek od Heptoda » 24.03. 2014, 08:35

Tak jsem se díval na stránky výrobce , mimochodem s ním mám velmi dobré zkušenosti. Např. pryskyřice ale i odrezovač beru jen od nich.Není tam nic konkrétního , jen: Následné ošetřování opravených míst běžným způsobem. Velmi rychlá a jednoduchá oprava – interiér i exteriér. ředidlo je ale voda , tak bude nejlepší to na něčem vyzkoušet.Možná bude stačit Diava , těžko říci. Vidím to taky poprvé , no ale těch odstínů !!! :shock: Nejlepší je zeptat se výrobce.Tak čekám , co mi napíše.
Heptoda

Re: drobné opravy voskem

Příspěvek od Heptoda » 24.03. 2014, 09:52

A kdo se zeptá , ten ví : takže to nebude zřejmě na hluboké rýhy a pod. , neb přišla obratem tato informace.
Dobrý den,
nevím jak moc hluboké rýhy máte na rádiu a jak jste trefil odstín opravy.
Zda je odstín vyhovující postačí pouze přeleštit přiloženým filcem, v případě velkého viditelného rozdílu je možné přelakovat požadovaným odstínem.
S pozdravem
.....................
Odpovědět