TELEFUNKEN HYMNUS U

Vše okolo historických rádií
Odpovědět
jirka5
Bydliště: Very Stupid District (hned vedle okresu Postřižiny)

TELEFUNKEN HYMNUS U

Příspěvek od jirka5 » 30.06. 2013, 21:01

Prosil bych vážené kolegy, pokud má někdo toto rádio ve své sbírce, zda by mi byl ochoten vyfotit několik detailů. Jde mi o uvedení zbastleného rádia do původního stavu. Pokud by někdo měl k tomuto rádiu ještě další dokumentaci, kromě schematu v Baudyšovi, byla by též vítána. Děkuji.
Milan

Re: TELEFUNKEN HYMNUS U

Příspěvek od Milan » 01.07. 2013, 10:53

Sice toto rádio nemám, ale viděl jsem na radiohistoria.sk stejný dotaz od německého kolegy, zkusil bych proto kontaktovat pána který mu prostřednictvím fóra pomoc nabízel. http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... orumbydate
jirka5
Bydliště: Very Stupid District (hned vedle okresu Postřižiny)

Příspěvek od jirka5 » 03.07. 2013, 20:58

To Milan:
Vtip spočívá v tom, že právě pro toho německého kolegu ty fotky sháním. Přečetl jsem si totiž na německém fóru, že kolega Markus hledá podklady pro uvedení zbastleného Hymnusu U do původního stavu. Protože mi to zbastlení bylo nějak povědomé, napsal jsem mu, aby mi poslal fotky současného stavu. Nemýlil jsem se. Tohle rádio jsem tak šíleně zbastlil já! Omluvou mi může být jen to, že mi tehdy bylo 15 let. Rádio jsem nikdy neměl ve své sbírce, původní majitel ho vyhodil do sběrného dvora a odtud se nějakým řízením osudu ocitlo v Německu, kde ho Markus koupil od překupníka na ebay. Překupník má prý těch československých rádií více. Inu, zřejmě sběrařská mafie funguje, ovšem kdyby nefungovala, tak by nejeden vzácný kousek byl nenávratně sešrotován....
Milan

Příspěvek od Milan » 04.07. 2013, 08:53

No jo, svět je malý a kocouří žijí všude :) Tazatel shání obrázek kompletních ladících převodů s ukazatelem. To je stejné jako v běžném Hymnusu. Jinak na radiomuseum.org má fotek dost. No snad mu to nějaká dobrá duše zašle, nebo už se tak stalo.
Odpovědět