NC 430- kompatibilita za 2204
NC 430- kompatibilita za 2204
Pěkně zdravím,mam dotaz ohledně výměny original přenosky za něco kompatibilního na NC 430. Mam sice ještě jednu origo ještě ani nerozbalenou přenosku i s jehlou 2204,ale už sem dostal od sběratele zajimavou nabídku.A víc jehel už stejně není běžně k dispozici,takže jsem se asi rozhod k výměně. Jaká přenoska běžně dostupná je vhodná pro výměnu bez nějakých velkých uprav? Díky za info.
Re: NC 430- kompatibilita za 2204
Běžně dostupné jsou Ortofon OM5,OM10, Přenosku lze nahradit jakoukoli jinou magnetodynamickou (system-MM), která má půlpalcové uchycení; impedance kolem 47 kOhm.
Díky, je tam nutné u té ortofon nějaké pájení nebo se to rovnou přešroubuje?
Tak například tady, já jsem s nima velice spokojený. http://www.tsnova.cz/p21013-vlozka-omb-5-ortofon-omb5e/
Jen výměna
Jen výměna
Lze použít tyto dynamické vložky bez úprav za VM..je potřeba jen doseřídit přítlak na desku,kvůli rozdílné váze vložek.
JT411 - drahá
Ortofon OMB5 - O.K. -lehčí-musí se vyvážit
Audio-Technica AT91 - nejlepší - nejlevnější
JT411 - drahá
Ortofon OMB5 - O.K. -lehčí-musí se vyvážit
Audio-Technica AT91 - nejlepší - nejlevnější
Ještě přidám na tu AT91 odkaz - pod obrázkem je datasheet i s doporučenými náhradami.
http://www.ame.cz/Gramo-prenoska-AT91-A ... 10699.aspx
http://www.ame.cz/Gramo-prenoska-AT91-A ... 10699.aspx
Pro "mahuta".
Po odejmutí staré přenosky by z raménka měli viset čtyři jemné drátky s násuvnými dutinkami na konci.(levý,zem,pravý,zem) Ty se nasunou na novou přenosku. Ta se upevní dvěma šroubkama M3 k raménku; nakonec vyvážit.
Všeobecně: OMB5 a také Audiotechnica AT91 sice jsou levné "hrajou pěkně" ,ale upřímně NIC MOC. Kvalitní gramec si zaslouží něco lepšího. Solidní přenosky se dají sehnat tak za kolem 6000.- Kč. A je to na zvuku poznat.
Po odejmutí staré přenosky by z raménka měli viset čtyři jemné drátky s násuvnými dutinkami na konci.(levý,zem,pravý,zem) Ty se nasunou na novou přenosku. Ta se upevní dvěma šroubkama M3 k raménku; nakonec vyvážit.
Všeobecně: OMB5 a také Audiotechnica AT91 sice jsou levné "hrajou pěkně" ,ale upřímně NIC MOC. Kvalitní gramec si zaslouží něco lepšího. Solidní přenosky se dají sehnat tak za kolem 6000.- Kč. A je to na zvuku poznat.
- mastervoice
Nagaoka JT 411 - mechanicky i elektricky identický systém jako již nedostupné Tesla VM2202, VM2203, VM2204 - optimální náhrada. Mám ten dojem že samotný hrot Nagaoka pasuje do VM a naopak, ale nevyzkoušeno.
VM 2202 byla ta levnější z řady vložek VM. Pokud chcete mít lepší VM2103 originál z Tesly, pak je má v prodeji ještě p. Zatloukal v Litovli:
elektroservis.zatloukal@seznam.cz
elektroservis.zatloukal@seznam.cz
Naposledy oživil Anonymous v 21.10. 2013, 06:09