Jo, už chápu co tím myslel, tak to je klidně možné, že tam byla jiná elka. Ale to se už asi nedozvíme.
Mikrofona MK375 - slabý signál
Re: Mikrofona MK375 - slabý signál
No, já jsem se potkal s Mikrofonou, která měla na směšovači ECH3 a MF+NF ECH21, zjevně z výroby. Dělalo se to vždycky a dělá se to i teď, ovšem daleko nejvíc se to dělalo za války a po válce. Staví se z toho, co je.
Jestli nemáš na mysli MK379, ta má přímo z výroby ECH3, jen jiné ty ostatní. Ale kdo ví, co bylo ještě za další varianty?
MK 379
Rok výroby/ Production: 1939/40
Elektronky/ Tubes: ECH3, EBF2, ECL11, EM4, AZ1
MK375 po dědečkovi (určitě MK375) měla na vstupu ECH3 už z výroby. Bylo to natištěné (vyražené) na zadní stěně, žádný dodatečně nalepený papír. Spoje okolo objímky vypadaly originál. MF a 1.NF byla ECH4.
Slabé diody EBL1 jsou častý zjev, ale nemají na citlivost velký vliv. Zuzánek (Českoskovenské elektronky) ukazuje zdvojené žhavicí vlákno v oblasti diod u EBL21, které mělo tento vliv odstranit. V mém přístroji měla EBL1 podle zkoušeče také slabé diody, zkoušel jsem k nim dát paralelně dvojici předepnutých polovodičových diod, ale zlepšení nenastalo. Obvod detektoru a AVC má zřejmě tak vysokou impedanci, že i slabší emise stačí.
Co pomohlo výrazně, bylo sladění (půjčené přístroje, opsaný předpis...)
Slabé diody EBL1 jsou častý zjev, ale nemají na citlivost velký vliv. Zuzánek (Českoskovenské elektronky) ukazuje zdvojené žhavicí vlákno v oblasti diod u EBL21, které mělo tento vliv odstranit. V mém přístroji měla EBL1 podle zkoušeče také slabé diody, zkoušel jsem k nim dát paralelně dvojici předepnutých polovodičových diod, ale zlepšení nenastalo. Obvod detektoru a AVC má zřejmě tak vysokou impedanci, že i slabší emise stačí.
Co pomohlo výrazně, bylo sladění (půjčené přístroje, opsaný předpis...)
h_honza: Teď jsem koukal na Oldradio do návodu pro MK375 a je tam napsáno že tam může být ECH3, nebo ECH4. Tím je to jasné, že tam mohla být ta či ona ECH už z výroby.