Staré označení kondenzátorů.
Staré označení kondenzátorů.
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo poradit (přeložit) staré označení kondenzátorů do pF, mF a pod. ? Asi po padesáti letech bloudění po sbírkách se mi vrátil starý přijímač zakoupený na známé aukci, PHILIPS ARIOSO 461A , ke kterému jsem našel starý návod na opravu a kde je použito staré označení kondenzátorů.
2uuF
8uuF
16uuF
20uuF
30uuF
40uuF
50uuF
64uuF
100uuF
200uuF
250uuF
Snad se tu najde pamětník.
Předem děkuji.
Karel.
mohl by mi prosím někdo poradit (přeložit) staré označení kondenzátorů do pF, mF a pod. ? Asi po padesáti letech bloudění po sbírkách se mi vrátil starý přijímač zakoupený na známé aukci, PHILIPS ARIOSO 461A , ke kterému jsem našel starý návod na opravu a kde je použito staré označení kondenzátorů.
2uuF
8uuF
16uuF
20uuF
30uuF
40uuF
50uuF
64uuF
100uuF
200uuF
250uuF
Snad se tu najde pamětník.
Předem děkuji.
Karel.
Re: Staré označení kondenzátorů.
uuF - mikromikrofarady = pF - pikofarady
Ty hodnoty kondenzátorů z přijímače Arioso 461A jsi špatně opsal. uuF = pF, zatímco T = nF, to je velký rozdíl. Použij novější schéma, které je na www.oldradio.cz, je přehlednější.
Dobrý den, děkuji za rady, to novější schema mám, takže když je tam uvedeno př. 50T, 40T, 64T a pod. tak je to : 50, 40, 64 nF, pokud je tam jen číslo, 20, 2, 70, tak jsou to pF. Chápu to dobře?
Děkuji za odpověď. Karel.
Děkuji za odpověď. Karel.
-
- Bydliště: Very Stupid District (hned vedle okresu Postřižiny)
Ano, je to přesně tak. Ještě bych doplnil, že to "T" je odvozeno od slova tisíc, či spíše z německého Tausend, takže vlastně tisíc pikofaradů = 1 nF. V té době se takové označení používalo.
Dobrý den, pánové všem Vám děkuji za rady a přeji hezký večer. KarelR.