Meridian
Meridian
Nazdar páni, mám problem a nevim jak z teho ven: v bloku detektora FM (blok Y5 nebo jak je na desce Š5), je ulomený C10 10uF/16V . Ale já mám jen na 400V (a dost!),mohu ho použit? A co ty kondíky , většinou 1uF/6,3V, mám tu na 63V. Kdyby bylo nutné, mohu požit? Moc díky za informace a rady. Pepan z Městce Kr.
Re: Meridian
Ano není to žádný problém. Větší provozní napětí kondezátorů než požadované není na závadu, je to jedině dobře.
Pepane, díky za maila a důvěru.Myslím si to samé. Jak jsi chtěl, je to i na tom dalším foru. Ale co ten 1uF ? Není to 10 ? To abys tam nevrazil něco jiného.Nebo jsou to ty kulat-placatý kondíky? Večer napíšu, zatím sleduj a dej nám všem vědět, slušnost není přepych !
V zásadě dávat elka stejné hodnoty na větší napětí je jen ku prospěchu i když místo 16V na 400V je za prvé škoda a také překvapivé i když samo možné...jinak hodnota elka 1uF/6,3V bije do očí...snad jsem ještě neviděl..a viděl jsem dost.. většinou jsou od 50V nahoru..není to 1MF/16V? to už by smysl dávalo...mám málo času a určo bych našel plán,ale mám jen světlé chvilky juknout sem...jinak zdravím toho od Rumcajze...jezdím často H.K. i směr M.Boleslav.
Pokial sa vmesti do plošneho spoju,tak kludne.Len sa mi zda trochu zbytočne davat na 400 V.Možno aj velkostou ale hlavne cenou.
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pepane, jaký model to je ten maridian ?
Měl jsem chvíli čas, tak jsem hledal.V plánku u návodu jsou na 16V, no na kondech je 6,3. Ten co šel vyfotit nemá tu destinnou čárku OK, ale uvnitř modulu jsou čitelnější.Vyletovávat nehodlám a přes zrcátko fotit neumím.Tak pár fotek z mého radia a modulu co jsem našel.Tak babo raď. 
EDIT: Jirko, vrtá se v FM, tedy 237, nemýlím-li se.(mám na skříni
).

EDIT: Jirko, vrtá se v FM, tedy 237, nemýlím-li se.(mám na skříni

Heský den, Meridiám 237, ano.Tak jsem tam dal ten na 400V. Mám jich asi 50, tak jsem oželel jeden.Šak je to spotřební tovar, né??
Radio již hráje, eště byl vadný elit v napájení.Díky za rady, odkazy a pod. Rád se sem zase vátím, ste fajn!!
Pepan.

- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale co ty kondy na 6,3 Voltíků ?? 63 to určitě není.
PS: Pepane blahopřeji
PS: Pepane blahopřeji