S jádry to vypadá u mého kusu již ok, byla nepohyblivá, ale bez známek nějakého tmelu, vosku,lepidla apod.
Větší sílu jsem nezkoušel viz varování výše. Jádra jsou dlouhá cca 10-12 mm a mají asi W hrubý závit . Obvykle používám k uvolnění běžných zavoskovaných jader silikonový olej ve spreji, hnací plyn , asi butan, změkčuje vosk.
Nastříkal jsem to trubičkou do koster z obou stran a nechal asi 1 minutu působit, než se hnací plyn "vybublá" z oleje. Poté již šlo s jádry otáčet . Zatím jsem neměl nikdy problém s nějakým poškozením koster nebo jader touto směsí na rozdíl od jiných prostředků ( třeba benzín některá prášková jádra leptá a závit mizí , jiný zase leptá kostry , no každý to zná ). Takže sladění by neměl být problém.
Problém nastal při pokusu rozhýbat lanovod k 1.MF , který nastavuje vazbu cívek a je ovládán potenciometrem
M1 zapojeným jako tónová clona, viz obrázky .Drát lanovodu tahá v 1.MF cívky od sebe při otáčení potenciometru
doprava přes tvarovanou kulisu šroubovanou na hřídeli potenciometru .Celé to bylo zablokované a hřídel potenciometru šla vytáhnout. Důvodem byl upadlý běžec potenciometru uvnitř asi v důsledku zablokování lanovodu a pokusu "protočit to". Potenciometr je dost zvláštní , jezdec i hřídel jsou spojeny s kostrou a odporová dráha je asi jen 1/2 dráhy , zbytek běhá jezdec jen po pertinaxu . Fosforbronzový jezdec jsem na hřídel nasadil a zaletoval a ani přitom netratil ten mrňavý uhlíček...

. Plechová kulisa je nýtována v ose na kroužek se dvěma červíky . To bylo volné, protáčelo se to, musel jsem to "donýtovat" . A teď nastal problém , že nevím , v jaké poloze kulisu zafixovat na hřídeli vůči poloze hřídele. V levé krajní poloze je odpor potenciometru nula, tj. minimální výšky v reprodukci, od cca poloviny dráhy je odpor nekonečný ( běží po pertinaxu) .
V jaké poloze potenciometru má začít "tahání" cívek od sebe, tj. zmenšování šířky pásma ? To jsem nedokázal
logicky dovodit z popisu funkce potenciometru v návodu , který je spíš obchodním trikem a propagací přednesu.
Poradí někdo ? Lanovod je již promazán , funkční a cívky se zlehka vzdalují , zatáhnu-li za drát lanovodu.
Díky za nápad .