Telekomunikačná technika
Telekomunikačná technika
Zdravím, mám v zbierke "pár" kúskov z tejto kategórie z našej spoločnej (ČR + SR + zahraničie) minulosti, ako sú telefónne prístroje, a niektoré komponenty z telekomunikačnej techniky, rovnako aj meracie prístroje používané v telekomunikačnej technike z obdobia "analógu". Ak má niekto záujem pokecať si na túto tému, myslím že niečo o tom viem a prípadne súhlasu admina sem môžem "zavesiť" aj nejaké fotografie.
Re: Telekomunikačná technika
Ahoj, přílohy jsou na fóru povoleny, takže je sem můžeš vkládat i bez mého svolení . Pokud by jsi měl při nahrávání problémy, což nepředpokládám, tak mi prosím napiš. Velikost jednoho souboru je omezena na 256kB. Možná by bylo vhodnější pro tento účel založit téma v Moje sbírka.
pro muziker - sice telekomunikační techniku nesbírám, ale mám jeden velmi zachovalý exemplář, OKIFax OF-17, z roku 1992. Je úplně funkční, bez škrábanců atd.. Mám k němu příručku v češtině i angličtině a k tomu navíc jakousi příručku o připojení přes RS232C na počítač. Ale co by mne zajímalo, je servisní manuál, konkrétně jak se mění uživatelské číslo, k tomu slouží switche uvnitř. Technici z Ústředny spojů to znali, ale nechtěli mi to prozradit ... Tak kdyby jsi měl tuhle znalost, k čemu jsou přesně ty spínače uvnitř nebo dokonce servisní manuál, tak to by mne potěšilo.
No, kdyby někdo ten OKIFax chtěl, tak bych ho přenechal...
No, kdyby někdo ten OKIFax chtěl, tak bych ho přenechal...
Hm....rok 1992 je z pohľadu histórie ešte dojča. V zbierke mám kúsky z obdobia napr. "Pražské telegrafní ústředny" spred cca 100 rokov. Použité materály ako napr. mahagónové drevo, mosadz, neskôr bakelit a podobné vtedy moderné hmoty, prvé typy elektróniek, to je to čo poteší. To je fakt krása. Plastové hnusoby z posledných 30 rokov nie sú dosť "vintage" a nemôžu potešiť srdce milovníka "historických mašiniek".
Zdravím Ťa muziker.
Možno Ťa zaujme moja ponuka. Mám na predaj dve zariadenia na meranie nelineárneho a intermodulačného skreslenia telekomunikačných vedení. Dal mi to sused na rozobranie , ale to mi je ľúto... ak to niekoho znalého poteší budem len rád.
Skúsim pridať aj nejaké fotky... ale ako?
MH
Možno Ťa zaujme moja ponuka. Mám na predaj dve zariadenia na meranie nelineárneho a intermodulačného skreslenia telekomunikačných vedení. Dal mi to sused na rozobranie , ale to mi je ľúto... ak to niekoho znalého poteší budem len rád.
Skúsim pridať aj nejaké fotky... ale ako?
MH
- Jirka84835751
- Moderátor
Zdravím Tě Marku,
pokud jde o tu obrazovou přílohu, pak stačí kliknout po napsání "Předmětu:" na "Příloha" vedle "Možnosti", pak na " Procházet", kde se Ti objeví Tvůj vlastní PC, kde si vybereš potřebný soubor - jak řekl Admin do 256kB jeden obrázek, pak dáš " Přiložit soubor", případný další obrázek stejným postupem a na závěr před odesláním v "Náhledu" si zkontroluješ správnost svého počinu. Na závěr to celé "Odeslat"
Držím palce a věřím , že to zvládneš napoprve.
pokud jde o tu obrazovou přílohu, pak stačí kliknout po napsání "Předmětu:" na "Příloha" vedle "Možnosti", pak na " Procházet", kde se Ti objeví Tvůj vlastní PC, kde si vybereš potřebný soubor - jak řekl Admin do 256kB jeden obrázek, pak dáš " Přiložit soubor", případný další obrázek stejným postupem a na závěr před odesláním v "Náhledu" si zkontroluješ správnost svého počinu. Na závěr to celé "Odeslat"
Držím palce a věřím , že to zvládneš napoprve.
-
Chtěl bych tímto poprosit ctěné a vážené majitele tohoto přijímače, zda by neposkytli fotografie vnitřku tohoto přijímače. Pokusím se útroby vrátit v čase nazpět, tedy do původního stavu. Děkuji moc, vděčný budu i za odkazy.
Mám doma celkem hezkou sbírečku klasických jak já říkám baťovských telefonků. Tedy takové ty kulaté s rotačním ciferníčkem. Nedávno jsem narazil při vyklízení jedné pozůstalosti na náhradní díly pro tyto telefonky a od té doby mi trochu ruplo v kuli a začal sem je trochu shromažďovat. Nemám jich nějak extra moc ale za to všechny fungujou a jsou celkově OK. Tuším že jen jeden má drobnou poruchu. Ještě jsem ho nestihl opravit. Mohl bych je časem vyfotit.
Dokonce jsem si sehnal i telefoní analogovou ústřednu abych si mohl doma udělat retro domovní spojení.
Dokonce jsem si sehnal i telefoní analogovou ústřednu abych si mohl doma udělat retro domovní spojení.
A máme tady další sofistikovanější útok spamera, od babamithan, ...".vděčný budu i za odkazy."....
Tak ti vzkazuji babamithane abys šel do prdele a neotravoval tady! A myslím to upřímně.
Tak ti vzkazuji babamithane abys šel do prdele a neotravoval tady! A myslím to upřímně.
dobrý den mohl by jste urcit tyto telefony. Ten telefon se zdířkou asi k němu nepatří sluchátko.
děkuji
děkuji