Gramofon Tesla GZ 711
Gramofon Tesla GZ 711
Prosím o radu: Přehrává gramofon Tesla GZ 711 šelakové desky? Nebo jak vůbec poznám, že gramofon umí přehrát šelakovky? Nebo je to jedno, jestli šelak, nebo vinyl?
Re: Gramofon Tesla GZ 711
DOBRÝ DEN , POKUD SE NEMÝLÍM TAK TENTO PŘENOSNÝ GRAMOFON PŘEHRÁVÁ KLASIKU , tedy desky pro 45 otáček(SP) a 33 otáček (LP) . Podívejte se na desku , jsou tam otáčky napsané , tedy pokud tam bude 78 tak ty NEpřehrajete. Dám sem později nějaké foto.Jinak je to jedno.(To je ten z Aukra za 100,- ?)
Tak jsem to stihl. Rychlosti jsou v kroužku , horní nepřehrajete a ani to NEZKOUŠEJTE kvůli drážce , dva spodní ano.
Tak jsem to stihl. Rychlosti jsou v kroužku , horní nepřehrajete a ani to NEZKOUŠEJTE kvůli drážce , dva spodní ano.
Díky moc, ne, z aukra to není, podědila jsem nějaké desky i gramofon, ale vůbec netuším a nechci to zničit (ať už desky nebo gramec)
.

Tento model gramofonu nemá rychlost 78 otáček, tudíž je určen pro reprodukci modernějších desek a nelze s ním žádnou šelakovou desku přehrávat. Starší typy gramofonů pro oba druhy desek měly rychlosti 33-45-78 ot. (někdy i 16 ot.) a k tomu přizpůsobenou přenosku s možností přepínání hrotů podle druhu desky: standart-mikro.
Naposledy oživil Anonymous v 07.03. 2014, 08:05