120 minútové audiokazety
120 minútové audiokazety
Dobrý deň,máte niekto skúsenosti s používaním 120 minútových audiokaziet???Čítal som že sa páska namotáva do mechaniky magnetofónu a do určitých prístrojov sa tieto kazety nesmú dávať.Ďakujem za odpoveď
Re: 120 minútové audiokazety
U mnoha modelů kazetových magnetofonů bylo již v návodu k obsluze uvedeno doporučení, nepoužívat kazety C120. Já jsem kdysi zakoupil v takovou kazetu v Prioru - určitě byla nějaká neznačková a v přenosném Grundigu skutečně po krátké době používání byla k ničemu. Po této jediné zkušenosti jsem tento typ kazety již víckrát nepoužil a stejně nebyly v prodejní síti moc k vidění.
Kazety s tenkým páskem obecně se nesnášejí s nekvalitníma nebo špatně seřízenýma mechanikama. A stodvacítka má samozřejmě nejtenčí pásek aby se do ní vešel. Kdo má kvalitní magnetofon, nemusí sílu pásku vůbec řešit (jenom nesmí pásek přehrávat moc často aby se nenatáhl).
Je to sice z jiného soudku, než je otázka. Zajímalo by mně, jak to dopadlo s motorkem, co se točil obráceně po výměně v kazetovém magnetofonu, nějak jsi se odmlčel
Jan

Riešenie bude nasledovné:Dám naspäť pôvodný motorček a uvidím či to bude fungovať.Ak nie,budem na tom počúvať iba rádio(je to velmi kvalitný rádiomagnetofón HITACHI s dobrým zvukom)440Jan55 píše:Je to sice z jiného soudku, než je otázka. Zajímalo by mně, jak to dopadlo s motorkem, co se točil obráceně po výměně v kazetovém magnetofonu, nějak jsi se odmlčelJan
Tak s tím nesouhlasím. Pro používání 120 min kazet bylo nutno upravit tah pásku, pokud to vůbec konstrukce mechaniky umožňovala. S těmi kazetami měly problémy i kvalitní kazeťáky. A neznám takový, kde by šlo nějakým prvkem upravit tah pásku. Dalším problémem bylo výrazné překopírovávaní záznamu na sousední vrstvu.krtek píše:Kazety s tenkým páskem obecně se nesnášejí s nekvalitníma nebo špatně seřízenýma mechanikama. A stodvacítka má samozřejmě nejtenčí pásek aby se do ní vešel. Kdo má kvalitní magnetofon, nemusí sílu pásku vůbec řešit (jenom nesmí pásek přehrávat moc často aby se nenatáhl).
Tohle platilo možná v 70. letech v době Emgetonek, dneska přehrávám stodvacítky všude jako kterýkoliv jiný kazety. Správně seřízenej unašeč by měl bez problémů utáhnout i větší špulku. S tím překopírováváním to taky neni tak hrozný.
Riešenie bude nasledovné:Dám naspäť pôvodný motorček a uvidím či to bude fungovať.Ak nie,budem na tom počúvať iba rádio(je to velmi kvalitný rádiomagnetofón HITACHI s dobrým zvukom)[/quote]
Škoda, že jsi neporovnal oba motorky mezi sebou. Tak pokud bude stačit rádio, tak je to OK.
Děkuj za odpověď. Jan55
Škoda, že jsi neporovnal oba motorky mezi sebou. Tak pokud bude stačit rádio, tak je to OK.
Děkuj za odpověď. Jan55
- mastervoice
C120 jenom vyjímečně...pro přepis velmi dlouhých CD a LP. Uvědomte si že síla pásku v kazetě je pouhých 9μm tedy 2x tenčí než C60...pravdou jest že i značkové výrobky tedy magnetofony vyšších tříd měly v návodu varování před použitím těchto kazet.