Oreanda 201

Gramofony, kazetové přehrávače, magnetofony, reproduktory, zesilovače a další
Odpovědět
krtek
Kontaktovat uživatele:

Oreanda 201

Příspěvek od krtek » 31.05. 2014, 03:39

Máte někdo tenhle radiomagnetofon? Já ho zrovna restauruju. Funguje tak nějak podivuhodně, když je vypnutej, tak svítí žárovky, když je zaplej, svítí taky, ale rádio hraje asi dvě sekundy a pak utichne. Kazeta hraje normálně. Na kondenzátory mám jenom měřič kapacity a s tím jsem našel jeden kondík bez kapacity (a vyměnil). Jinak mě nenapadá kde může být chyba.
Oreanda 201 zasranálil.jpg
Oreanda 201 zadek vnitřeklil.jpg
pako

Re: Oreanda 201

Příspěvek od pako » 31.05. 2014, 08:23

Restaurovat ho nemusíš, je velmi zachovalý. Jenom ho oprav.
http://www.rw6ase.narod.ru/000/mg/oreanda201.html
Najdeš řádek: Описание и схемы магнитолы....a stáhneš.
elka

Re: Oreanda 201

Příspěvek od elka » 31.05. 2014, 09:31

Tak jak to popisuješ, tak to fungovat má-je to správně. Žárovky svítí po celou dobu, kdy je přístroj napájen ze sítě. Pokud zapneš "vypínač" tak vlastně vše vypneš. Správně je to tak, že při síťovém napájení je tento vypínač vypnutý a v tomto případě se k vypnutí používá vytažení šňůry ze zásuvky. Při bateriovém provozu je vypínač skutečným vypínačem a žárovky svítí jen po stlačení příslušného tlačítka. Pokud jej stlačíš při provozu ze sítě bez založených baterií, tak vše vypneš - tudíž jen ty dvě vteřiny hraní než se vybijí filtrační kondenzátory. Jsou-li v přístroji baterie a současně jej máš i v síti, tak tímto "vypínačem" vlastně volíš způsob napájení - baterie/síť.
Vstupní vf, mf část odpovídá u nás prodávaným rádiím Selena 215, 216 nebo ruskému Okean 214 a u nich je i napájení řešeno zcela shodně jako u této Oreandy. Starší modely Selena 211/Okean 209 měly ještě plnohodnotný síťový vypínač, ale u novějších již schází.
Jinak by stálo za úvahu i přeladění do normy CCIR. Asi zde někam umístím zanedlouho potřebné pokyny i pro přeladění dalších modelů ze SSSR.
Odpovědět