REKTRA RA 22A
REKTRA RA 22A
Vrzi přeje všem sběratelům starých rádií v tomto roce hodně úspěchů s jejich opravami.
Před časem jsem získal RA 22A zcela kompletní. Nechybí lampy, zadní stěna, skleněná stupnice je 100%, a po výměně jednoho elytu ve zdroji, a jednoho vazebního kondenzátoru, je rádio plně funkční. Mám ale problém s dřevěnou skříní, která je masivně prolezlá červotočem. Stovky děr ze všech stran. Zjistil jsem, že červ je již mrtev. Zachovat původní barvu dýhy, již nebude možné, protože budu muset skříň vybrousit, vytmelit a nastříkat barvou přibližnou odstínu původní dýhy, abych zakryl všechny dírky po červotoči. Na dýhování celé skříně, nemám patřičné nástroje, dostatek dýhy, ani dostatek zkušeností.
Raději bych koupil celou skříň. Pokud ji někdo má doma nevyužitou (třeba chybí šasi), nebo je mírně poškozena, uvítal bych nabídku.
děkuji Vrzi Č.Budějovice
Před časem jsem získal RA 22A zcela kompletní. Nechybí lampy, zadní stěna, skleněná stupnice je 100%, a po výměně jednoho elytu ve zdroji, a jednoho vazebního kondenzátoru, je rádio plně funkční. Mám ale problém s dřevěnou skříní, která je masivně prolezlá červotočem. Stovky děr ze všech stran. Zjistil jsem, že červ je již mrtev. Zachovat původní barvu dýhy, již nebude možné, protože budu muset skříň vybrousit, vytmelit a nastříkat barvou přibližnou odstínu původní dýhy, abych zakryl všechny dírky po červotoči. Na dýhování celé skříně, nemám patřičné nástroje, dostatek dýhy, ani dostatek zkušeností.
Raději bych koupil celou skříň. Pokud ji někdo má doma nevyužitou (třeba chybí šasi), nebo je mírně poškozena, uvítal bych nabídku.
děkuji Vrzi Č.Budějovice
-
jirka5
- Bydliště: Very Stupid District (hned vedle okresu Postřižiny)
Re: REKTRA RA 22A
Když už chceš skřínku vytmelit a vybrousit, tak bych ji zkusil nafládrovat. Na netu najdeš spoustu popisů, jak to udělat, ale nejlepší by bylo to odkoukat od starého mistra lakýrníka, pokud takový ještě žije. Není to ovšem zas tak těžké, ale chce to trochu cviku a nejdříve si postup vyzkoušet na nějakých prkýnkách a pak teprve jít na skřinku rádia. Osobně používám vodou ředitelné barvy, fládrovací soupravu (bohužel už není k dostání), brusné houbičky a navrch olejový lodní lak z výprodeje, který tomu dodá patřičnou patinu.
-
Martin 1374
Myslím, že skříňku, spolu s překopaným chassis bych doma měl mít.
Děkuji za nabídku. Kde a za kolik by skříňka byla?
-
Martin 1374
Je to v Brandýse nad Orlicí. Nejpozději zítra ji vyfotím a pokusím se Vám fotky poslat. Pak se rozhodnete, jestli ji chcete či nikoliv.
-
Martin 1374
Mám pro Vás fotky Rektry. Akorát mi to sem nějak nejde vložit, jsem moc tupý. Můžete mi poslat E-mail., abych Vám je poslal? Děkuji.