Telefunkem TRIO KONCERT
Telefunkem TRIO KONCERT
Hezký den, obrátil se na mě kolega s dotazem. A protože fakt nevím, obracím se na vás. U radia prý byly knoflíky, levý a pravý, opatřeny stříbrnou barvou, kroužky tam jak ukazují šipky. Já se s tím zatím nesetkal, co by origo. Prý to u nějakých radií takto bylo. No, matně si vzpomínám, že snad na Aukru, něco takového bylo, ale ani to neříká, že by to byl origo knoflík. Dnes se za originál vydává kde co. Děkuji za odpovědi k dotazu jako takovému.
Re: Telefunkem TRIO KONCERT
Nejaky Telefunken mam, ale ne presne tento.
Na Telefunken z tohoto obdobi mi na tech knoflicich ta ozdobna linka vubec nesedi.
Myslim, ze tam nepatri.
Choral - ale ten ma vetsi knofliky k ozdobeni vhodnejsi.
Na Telefunken z tohoto obdobi mi na tech knoflicich ta ozdobna linka vubec nesedi.
Myslim, ze tam nepatri.
Choral - ale ten ma vetsi knofliky k ozdobeni vhodnejsi.
- Petr Fridrich
nene, tady nebyly.
-
Skoro bych dal krk za to, že jde o lidovou tvořivost. Tenhle typ knoflíků (těch krajních) byl u víc Telefunkenů a nikdy neměl žádnou barevnou dodělávku. Pochybuju, že by chlapci v Přelouči udělali nějakou "limited edition", spíš si opravdu myslím, že jde o domácí tuning. Ale mýlit se může každý.
Mám original Telefunkem Trio koncert a žádné barevné /světlé nebo stříbrné/ značení na krajních knoflících není. Všechny knoflíky jsou tmavě hnědé.
Hlásím také, že mám bez barevného provedení. Jen hnědá.
Ano, ale co tady ten napravo, nebo jenom odraz světla? https://aukro.cz/stare-radio-telefunken ... 7043878625
Vypada to tak, viz treba ty nytky na plechovem logu na tom foto.
-
Za ta léta používání se kolem těch drážek a u jiných knoflíků ve vnějším vroubkování přirozeně nahromadí špína. A ta pak, předpokládám, může na fotce dělat barevné odrazy.