POPULÁR 521A
Re: POPULÁR 521A
Omlouvám se, byl jsem mimo město tak jsem neodepisovat. Je to sekundární vinutí anodové. Zkusil jsem vyměnit síťové trafo, u toho předchozího jsem naměřil na anodovém vinutí u všech výstupů 0 Ohmů s kostrou, po výměně jen u spodních dvou. Budu měřit anodové napětí. Jen pro toho, kdo psal že by mého Populára měl na stole, tak bych byl klidnější pro, kdybych ho s věřil někomu zkušenějšímu. A děkuji za všechny rady.
haviv> poznámka "chtěl bych toho Populára mít na stole" je ode mne. Jsem ze Zlína. Můžeme se na spolupráci jakkoliv domluvit. Buď to dovézt ke mně domů, nebo na setkání klubu HRČS v Divišově 20. června nebo kterýkoliv jarní/letní víkend v sídle klubu v Třešti, kde je dobře vybavená dílna k dispozici každému, i nečlenům klubu.
Směle do toho
Směle do toho
Dobrý den, jsem ze Znojma.
Budete se divit, ale jsem nezletilý takže není tak jednoduché se někam dál dostat, a proto také nemám mnoho zkušeností. Snažím se učit jak to jde. Rád bych se dostal na letní setkání HRČS 15. 8. 2015. Byl bych moc rád kdybych se mohl dívat jak profesionálové hledají chyby ve 60 let starém rádiu. Moc děkuji za každou radu.
Budete se divit, ale jsem nezletilý takže není tak jednoduché se někam dál dostat, a proto také nemám mnoho zkušeností. Snažím se učit jak to jde. Rád bych se dostal na letní setkání HRČS 15. 8. 2015. Byl bych moc rád kdybych se mohl dívat jak profesionálové hledají chyby ve 60 let starém rádiu. Moc děkuji za každou radu.
15. srpna budu zcela jistě v Třešti, na podrobnostech se domluvíme na místě. Populára přivez, dílna bude k dispozici.
Nejsem členem, na stránkách HRČS jsem četl, že tam není přístup pro každého. Nebude vadit když přivezu pouze chassis? Přijel bych s kamarádem vlakem. Není to stoprocentní. Srpen je daleko.
Na setkání má přístup každý zájemce, nečlenovi není umožněno účastnit se aukce - tj. nakupovat a prodávat, může jen přihlížet. Vyřídit si členství je ale možné přímo na místě. Tzn. bez obav přijeď třeba i s pěti kamarády
Z Populára dovez to šasi, zkušební repro se v dílně najde. Budova klubu je hned vedle nádraží. Setkání se odehrává v místním kulturáku - ul. Barvířská.
Z Populára dovez to šasi, zkušební repro se v dílně najde. Budova klubu je hned vedle nádraží. Setkání se odehrává v místním kulturáku - ul. Barvířská.
Zjistil jsem, že mi zkoušečka svítí jen v jednom připojení do sítě, když je fáze na voliči napětí. Napětí na trafu jsou v pořádku: A= 253-256 , ŽH: 6,3. Odendal jsem kondenzátor C40. Až ho budu vracen zpět, nevím jestli tím skleněným nahoru nebo dolů.
Děkuji za radu
Děkuji za radu
- Jirka84835751
- Moderátor
Ten C40 je běžný svitkový (na 1000V původní), pouze na střídavém U. Polarita není definovaná = je to jedno,
jak ho vrátíš na původní vinutí L36:
jak ho vrátíš na původní vinutí L36:
Trafo bylo v provozu asi půl minuty. A kondenzátor byl po této půl minutě zahřátý. Myslel jsem, že to je polaritou.
Ale jak jinak se dá vysvětlit zahřátí C40?
Ale jak jinak se dá vysvětlit zahřátí C40?
Je KO. Má veliký svod. Vyměnit, svitek minimálně na 1000 Volt. Raději, je-li možné, na více Voltíků.(jinak to platí i o svitcích všude v radiu, myslím to jejich zahřívání. Vyloučit je ovšem nutno např. možnost zkratu ve větvi za kondem .