Vážený "joco" i "trona",
Mám osobně následující
názor i prosbu zároveň, protože jsem se už jednou v podobném smyslu v tomto vláknu vyjádřil dříve - Ty neodpovídáš, jen si vyrábíš nové závady:
bylo by vhodné nejen pro mně , ale i obecně, trochu víc studovat nejen schema , ale i principy oprav elektroniky - nápady jsme Ti nabídli. SMSkový systém oprav tady nemá šanci na život. Jsme v oboru mnozí znalí, rádi všichni poradíme - víme-li podstatu závady, ale je třeba mít aspoň základní teoretické znalosti se slaboproudu. Zuby si tady neopravuješ vrtákem na dřevo, ale necháš tuto činnost raději zubaři.Pokud se nechceš věnovat hlouběji elektronice, zvaž své následující opravy nejen na starších rádiích. Lanko jsi asi nehledal, jinak je přesně tam, kde jsem napsal. Pokud měříš a chceš dál poradit, je třeba nám sdělit "co jsi a kde konkrétně naměřil", případně čím, máš-li vůbec čím (vadaska nestačí). Vyměnit součástku na základě: "měl někdo podobnou závadu...blabla...po výměněvšeho už nejde ani žhavení.." a podobné dotazy, nedokážeš nikdy ani Ty zodpovídat - nejen že nikdo z nás nemá věšteckou kouli, ale do Tvé mysli rovněž nedohléhneme. Nikdo z nás není "všeznalec". Také jsme začínali od R,C,D,T,L, přes IO.... a Ohmova zákona. Začni krystalkou, později dalšími složitějšími obvody a
pochopíš záhy můj názor i prosbu ,řečenou v úvodu jistě i za ostatní ,kdo jsou ochotni Ti pomoci...
PS trpělivost ....
NA ZÁVĚR: časem i PŘÍJEMNÝ POSLECH NA ccir hlavně PO OPRAVĚ VLASTNÍCH CHYB.