Nefunkční gramofon Tesla Sonáta
Nefunkční gramofon Tesla Sonáta
Zdravím, mám gramo-rádio Tesla Sonáta a rád na ňom počúvam platne a minule som ho zapol ako normálne ale neroztočil sa, zvuk funguje ale netočí sa tanier. Pozeral som dnu aj nejaké káble som pozrel a fakt netuším čím to môže byť. Dúfam že niekto tu určite vie čo s tým je Vopred ďakujem
Re: Nefunkční gramofon Tesla Sonáta
Bez mechnické kontroly motorek a talíř, nebo i elektrického se neobejdete. Může tam být na gramo pojistka a ta může být spálená. Jak jsem koukal na schéma, tak může být problém ve spínači motorku grama. Někdy stačí dát přenosku doprava a doleva a měl by spínat. Jinak se to musí změřit zda je funkční. Pokud tomu nerozumíte, asi by se na to měl podívat, ten kdo tomu po el stránce rozumí.
Ďakujem, rozumiem sa tomu povrchovo, ale skúsim pozrieť schéma a zmerať poistky.
Bože ja som debil, že ma to nenapadlo skôr, ja som absolútne zabudol že keď prenosku posuniem doľava tak sa prestane tanier točiť, a keď doprava tak sa zase začne točiť
Tak super, někdy se člověk zblbne a zapomene na to nejjednodušší. Znám to, taky se mi stane triviální chybka. Jsme jen lidi a hlavně, že se to povedlo.