Určení rádia
Re: Určení rádia
Ano, Duodyn, universální 2+1 lampovka. Viz "stavební návod a popis č.3" r.1955. Poznámka na okraj: Sestrojoval jsem jej a také několik mých spolužáků na výstavu STTM 1957. Bez trafa, přímo na 220. Slávu Nečáska (autor) nezkriminalisovali za "smrtelné nebezpečí úrazu el.proudem dětí", ani na pionýráku žádného "soudruha" vedoucího kroužek. Pokopalo nás to pořádně. 220 fáze na kostře... Nikoho z kluků nenapadlo zanechat kvůli tomu toto "hobby". O to víc mě rozčiluje přístup idiotů vedoucích školství a učiliště. Některým spolužákům z PŠE Pardubice ještě nebylo 14, když je v září 1958 postavili u "Maťana" k ponku a zapojovali schodišťový systém přímo s 220, druzí stáli u Macháčka v dílně u S dvacetosmičky a "točili", u "Picky" se Triodynou učili dělat "housenky"...
Jistě. Patří to sem jenom nepřímo, ale je to důležité. Od nepaměti lidé vedli svoje děti, aby se učily zacházet s nebezpečnými věcmi. Dneska je snaha izolovat je od jakéhokoli nebezpečí. Ve výsledku jsou pak zcela bezbranné, když se nebezpečí přece jen objeví.
DUODYN, opravdu ? Proč ne NF2, Dipenton, Triodyn nebo dokonce amatérský superhet ? Ale jedno je jisté, je to amatérský přijímač. Ovšem pro bližší specifikaci, je-li žádaná, by bylo vhodné přidat fotku toho co se skrývá za poklad uvnitř.... Tak bych to osobně viděl.
Do té krabičky se taky dával třeba Triodyn a další stavebnice. Mám několik těchto rádií a jednu zatím nepostavenou stavebnici s kropenatou skříňkou.
Ano, jistě,ovšem, možná máte i pravdu, neříkám, že ne.... Málo fotek, málo informací, tazatel mlčí, tak snad jen křišťálkouli. Myslel jsem to jen jako nasměrování, proto je tam odkaz na stránky FP, co dodat......
Heptoda, to nebylo myšleno na Vás, bylo to jen doplnění možností. Ano, kdyby dal tázající více fotek...
To mě ani ve snu nenapadlo, doopravdy.