Faxy
Faxy
Normálně se o telekomunikace nezajímám, ale nedávno jsem dostal od strýca fax Panasonic KX-F50 z roku tušim 1992, našel ho ve sběru chudáka. Po vyčištění i normálně funguje. To by člověk neřekl co taková mašinka dovede. Faxy sice vyšly z módy, ale pořád se to dá využít jako telefon se záznamníkem a kopírka. Jenom od něho mít českej návod Chybí mi i taková ta plácačka co z toho leze nahoře. Prostě potřebuju aby někdo vygůglil tenhle příspěvek a pokecal si se mnou o tomhle faxu a vnutil mi druhej na náhradní díly i s manuálem
Jestli ho někdo zná z členů fóra, tím líp. Obecnou diskusi o faxech bych taky uvítal. Ani nevim jestli faxy někdo sbírá.
Jestli ho někdo zná z členů fóra, tím líp. Obecnou diskusi o faxech bych taky uvítal. Ani nevim jestli faxy někdo sbírá.
- Jirka84835751
- Moderátor
Re: Faxy
Kdysi ,krátce po nástupu mobilů, jsem je určitou dobu také opravoval. Loni na podzim jsem dokumentace "předal" dětem do školy, protože jsem nenašel klub sběratelů . Byly to solidní faxy a dobře se opravovaly .
- mastervoice
Fax byl předchůdce e-mailů a atribut manažerské kanceláře porevoluční doby podnikání...dneska polozapomenut. Důmyslná mašinka často se záznamníkem hovorů a zpráv na vloženou mikrokazetu, tisk na levný roličkovaný termopapír...nejčastěji zastoupené značky Canon, Utax, Minolta...návod k Panasonicu F50, znám ten model, se bohužel nedochoval. Dodnes jeden mám a opatruji si z úcty k tradici.
Pokud v některé firmě kde ještě fax používají potřebují nový tak se prodává multifunkce s faxem v jednom.
Všechny faxy se vyhodily, nikdo si je po vyřazení domů nebral, takže si myslím že za 20 let budou docela velkou sběratelskou raritou.
Všechny faxy se vyhodily, nikdo si je po vyřazení domů nebral, takže si myslím že za 20 let budou docela velkou sběratelskou raritou.
- mastervoice
V angličtině už ho mám v lepší kvalitě (bez toho příšernýho vodoznaku), ale dík za snahu. Nezbyde mi nic jinýho, než ho přeložit. Už jsem se do toho dokonce i pustil. Překládání je stejně nejlepší mozkocvik proti demencimastervoice píše:http://www.manualslib.com/manual/305131 ... x-F50.html
Dovolím si oživit téma faxů. Jak připojit fax KX-FM131CE — Panasonic k novým PC, jež nemají patřičné rozhraní ? Existuje nějaká možnost, převodník či nějaká jiná redukce? Paralelní port LPT je přeci jen historie. To uznávám. Jde jen o ukázkové zprovoznění. Díky za rady.
- Petr Fridrich
Můžeš zkusit tohle https://1url.cz/@USB-par , kdysi jsem to použil k nějaké tiskárně a dobrý, ne vždycky to ale funguje. Plnohodnotnej paralelní port z toho neuděláš ale tady by to vyhovět mělo.
Děkuji, ale zde jde o 25pinovou samici, já teda potřebuji samce, tj. s kolíky. Samice 25pin je na faxu. to je ten problém se kterým nemůžu pohnout. Ano, dát kabel co byl původně k tiskárně (jehličkové), to bylo myslím samec / samec (snad), a potom to, na co dáváte odkaz. Je to ale tak trochu krkolomná kombinace. Neříkám ale nemožná. Vyrazím v pondělí do skladu relikvií, mrknu co tam je. Ale třeba se mezitím posune debata. V každém případě děkuji.