Přicházím s pravděpodobně neobvyklým dotazem (nejsem radioamatér, mám "jen" technickou školu): navrhuji si vlastní domácí automatizaci. Většina prvků bude propojena "po drátě" (konkrétně CAN bus 2.0B). Ale některé budou napojeny bezdrátově. Bude to v rámci malého rodinného domu (cca 100 m2) plus zahrada okolo max do 30 m od domu. Spojení bude přenášet málo dat (stavy a řídicí povely). Ale mělo by být rychlé a spolehlivé.
Dnes se dají pořídit vývojové desky pro různá frekvenční pásma, které povoluje ČTÚ: 27MHz, 433MHz, 868/915MHz, 2.4/5GHz (přehlédl jsem nějaké volné pásmo ?). Vůbec nemám jasno v tom, které pásmo zvolit.
Moje (laická) úvaha:
- chci se vyhnout pásmu Wifi/BT protože je primárně určeno pro nárazový velký přenos dat a to by pravděpodobně narušilo spolehlivost/reakční dobu;
- u těch ostatních vůbec nevím, jak mohou být zaplněna a jaké přístroje se v nich používají a jak by mohly rušit můj systém;
Budu rád za jakékoli tipy, doporučení, zkušenosti, které mi pomohou s volbou....
Doporučení frekvencí pro domácí automatizaci
-
-
- Bydliště: Very Stupid District (hned vedle okresu Postřižiny)
Re: Doporučení frekvencí pro domácí automatizaci
Toto je fórum, které je určeno především pro sběratele starých rádií a a všeobecně historické analogové elektroniky. Myslím si ptoto, že by bylo vhodnější, kdybyste se se svým dotazem obrátil na ebastlirna.cz, PCforum.cz, či na jiné, třeba zahraniční fórum zabývající se digitální technikou.