Zdravím ,Jan55 píše:To Franta: Já mám doma několik originál s různými obměnami, nebo novým, ale stejným šasí. Já to bral spíš na součástky a chtěl jsem vidět ten bastl zblízka Jinak je to jak říkáš, původní je tam jen drobek Lampy jsou funkční a patice se také hodí, ladičák a bubínek také. Až budu mít na to chuť vyrobím normální šásko a zase do toho něco nabastlím. To šásko je fakt děsná slepenina, to jsem ještě neviděl. Kdysi jsem to udělal z pozinkovaného plechu podle originálu a vypadá to docela dobře. Mám to s ruskými 12ž1l, nebo je to p? Sundal jsem podle návodu od Vaška Balka ty kryty a ty lampy jsou pak krásný. Někde pak musím sehnat ještě ty tráfka
Mám jednu SONORETU originál s RVčkama , bohužel mě neříká Pane , je určená na repas . Chci si ale postavit (na stará kolena) jako hračku pro seniory novou od píky , s původním zapojením , ale s Ruskými 12ž1L bez krytu . Rovněž "bedýnka" by měla být taková , aby bylo vidět dovnitř a při tom byla "esteticky" lahodná oku . Tento styl má možná svůj název a pokud ho nemá , nevím , jak ho nazvat , možná "STAŘECKÁ NOSTALGIE" . Starší , nebo zkušenější to znají , na schasí jsou jen elektronky a nezbytné součástky , ostatní (jako vodiče, kontakty) musejí být schovány tak , aby nebyly vidět !!! Někdo preferuje horní kryt vynechat , ale vzhledem k bezpečnosti , kdy je u tohoto přístroje síť spojena s "kostrou" , by to bylo dost problematické a používat oddělovací transformátor je sice bezpečné , ale "pitomost"!
Tento přístroj bez krytu , nebo bez bezpečnostního oddělovacího transformátoru nepoužívat !!!