Gavota 2 - pokus o záchranu
Re: Gavota 2 - pokus o záchranu
Záchrana sa podarila. Po elektrickej stránke bolo nutné vymeniť usmerňovač, zvitky, elektrolyty, dva odpory a zraziť napätia. Ďaľej sa mi podarilo zlepiť rozbitú stupnicu, nalepiť nový poťah, vyrobiť tienidlo, vyrobiť ukazovateľ a zohnať knoflíky. Musím spomenúť, že všetko išlo na počudovanie v celku dobre, bez žiadnych porúch a napätia boli v tolerancií podľa schémy. Najviac ma potrápila skrinka, tej chémie na povrchovú úpravu dreva mi zostalo tuším ešte na zopár ďaľších projektov.
Naposledy upravil(a) M.M. dne 13.12. 2022, 16:20, celkem upraveno 1 x.
Nádhera. Lepší než nové. Dovedu si živě představit ty bolavé prsty od šmirglu ... . Jak a čím jsi prosím tě lepil tu stupnici ? Já se o to pokoušel dvakrát, ale nikdy to nebylo moc ke koukání - index lomu lepidla se značně lišil od indexu lomu skla a tak to lepení bylo dost vidět .
Téda, opravdu nádherná práce, gratuluji a skoro závidím. Vypadá to krásně a má to nový dizajn. Jsem také pro takovou záchranu i když to není úplně origo. Za mě palec
Milan155 stupnicu som lepil pomocou pattex extreme (má číru gélovú konzistenciu a po zaschnutí pôsobí ako tvrdá guma). Na rovnej podložke som pritlačil prasknuté časti k sebe, zaťažil rovnou doskou a zvyšok lepidla bolo treba odstrániť žiletkou. Mal som štastie, že lom bol v čiernej časti stupnice pri knoflíku ladenia, takže po natretí čiernou farbou zo zadnej strany sa lom stal viac "neviditeľný".
Ďakujem za uznanie od odborníkov, ale mám sa ešte čo učiť.
Ďakujem za uznanie od odborníkov, ale mám sa ešte čo učiť.
-
- Bydliště: Very Stupid District (hned vedle okresu Postřižiny)
Ta renovace bedýnky se ti opravdu povedla. Ten nový brokát tomu přijímači dodává trochu "exportní" vzhled, ale dobrý . Před časem jsem tady uveřejnil seznam základní literatury pro začátečníky, tady máš na něj odkaz:
posting.php?mode=edit&f=4&p=12526
posting.php?mode=edit&f=4&p=12526
-
V Radioamatéru někde z let 1941 nebo 1942 jsem se dočetl, že skleněná stupnice radiopřijímače jde slepit česnekem a že to prý docela drží. Přiznám se, nikdy jsem to ale nezkusil.
Krásna práca, klobúk dole! Gratulujem!