Tak jsem se dnes zabýval nefunkčními nebo částečně funkčními vstupními obvody AK2 . SV byly zcela nefunkční.
Zjištěno , že anténní vazební cívka pro SV S7 nevede . Po rozebrání úplně shořelá, drát se drobil na kousky. Nějaký posluchač SV s uzemněným rádiem dostal pecku do antény třeba indukcí při bouřce .Holt Philips ušetřil milion vn kondů na vstupu antény , ale tohle shoří i při 12Vss

do antény proti zemi . Že bych sehnal jinou sestavu S7+S8 nepředpokládám , tak jsem se rozhodl ji převinout i s tím,že mohou nastat problémy v souběhu vzhledem k vlastní kapacitě rúčo namotané cívky. 190 závitů +- jsem z těch kousků napočítal a rúčo tam namotal. Přeměřena indukčnost všech vinutí , zaráží mne asi 16mH anténní vazební cívka S8 pro DV. Zkontrolován trimr, samozřejmě urvaný střed , vyčistěno a zkompletováno do rádia . Po zapnutí KV jakž takž stejně jako DV , SV opět ani ťuk . Generátor na g4 AK2 , citlivost na SV přibližně stejná jako na KV,DV !
Vada je tedy někde u vstupu . Když koukám do českého schématu a na přepínač deska A , co mi dal kolega Milan , vidím ,že je to blbě nakreslené - na desce A v poloze SV zkratuje kontakt č.5 vstup z antény na zem . V reálu je nějaká cívka zapojena, ale i v poloze KV měřím nějakou cívku ve vstupu antény proti zemi ,i když tam má být jen ten kondík 10p (je nový změřený). No nic, nezbyde mi, že se nějak zkusit vyznat v německém originálu schématu , to české je jednak blbě nakresleno, jednak i jinak funkčně zapojeno než nakresleno. Dá se celkem vyloučit, že by se tam " u dna v rohu" šasi zaobíral někdo přepojováním přepínače a cívek. Úplně vyloučit se to ale nedá , viz válečné hrátky s KV a neidentifikované neoriginální dráty v rádiu, které jsem po kontrole zapojení zlikvidoval .