Akumulátor Palaba 1C3
Akumulátor Palaba 1C3
Ahoj, rád bych zjistil co je zač skleněný akumulátor Palaba 1C3, mám úplně noví nepoužitý.
Děkuji Libor
handlik@email.cz
Děkuji Libor
handlik@email.cz
Re: Akumulátor Palaba 1C3
Olověbé akumulátory se používaly ke žhavení elektronek. Dvoučlánkové - 4V - pro nejstarší, jednočlánkové pro modernější bateriové řady K. Dneska jsou vhodné jen pro dekoraci, chceme-li mít předválečný bateriový přijímač s původním příslušenstvím. Ačkoli - jestli do něj nebyl nikdy nalit elektrolyt, možná by po naplnění a naformování mohl být částečně funkční.
Jinak platí stejná pravidla jako pro baterie do auta, včetně životnosti.
Jinak platí stejná pravidla jako pro baterie do auta, včetně životnosti.
Pokud je úplně nový nepoužitý, suchý , rozhodně bych do něj elektrolyt nenaléval. V nepoužitém suchém stavu je to velmi cenný unikátní kousek, který vydrží věčně. Pokud ho zprovozníte tak mu "začne běžet čas". Lze předpokládat, že dlouhodobě mu nebude věnována patřičná péče a bude nenávratně zničen. I při péči o něj má omezenou životnost a použitelnost. Takových kousků je hodně.
Určitě je úplně novej. Vyrábí ho Chen Hong a mají ho v Tescu 

Mám úplně noví nepoužitý, rád bych ho prodal jakou má tak cenu pro sběratele ? Koukal jsem že v anglickém technickém museum za něj nabízejí okolo 1000liber,je to reálná cena pro museum nebo sběratele?
Když za něj nabízejí 1 000 liber, tak jim ho prodat, ne??handlik píše:Mám úplně noví nepoužitý, rád bych ho prodal, jakou má tak cenu pro sběratele ? Koukal jsem, že v anglickém technickém museu(m) za něj nabízejí okolo 1000liber,je to reálná cena pro museum nebo sběratele?

A teď vážně. Udělat si tu registraci a vložit sem fotky, to by bylo asi nejrozumnější.
taky bych rád viděl fotografii toho akumulátoru.
Taky mám jeden kousek:
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... CI0041.jpg
bohužel uvnitř je vidět že se články již dávno rozpadly, i přesto to je pěkný artefakt obzvláště pokud jej mám k bateriovému přijímači u té doby.
Taky mám jeden kousek:
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... CI0041.jpg
bohužel uvnitř je vidět že se články již dávno rozpadly, i přesto to je pěkný artefakt obzvláště pokud jej mám k bateriovému přijímači u té doby.