- generátor mi leží rozebraný na stole, v týdnu moc času nebylo. Takže jsem jen prostříknul kontakty přepínačů a potíky. Ne Kontaktolem

- opsal jsem si hodnoty všech svitkových kondíků a elytů a co jsem neměl doma, to jsem objednal (i když je nepoužiju teď, tak se neztratí)
- o víkendu plánuju proměřit komplet napájecí cestu a anodová a mřížková napětí
- mrknu na ty elektrolyty a samozřejmě se je pokusím naformovat. Ale třeba u předchozího rádia to bylo bez šance, tam byly komplet dead.
- zkusím proměřit svody svitků
- kontakty přepínačů, pročistím propylalkoholem a pak prostříknu znovu tím sprejem. U rádia jsem je ještě vzal jemným pilníčkem a smirkem, tady je ale přístup blbej, bude to muset zvládnou samotná chemie
No a uvidím, co tahle první pomoc udělá. V týdnu snad dorazí ty objednané kondíky, takže ty které budou KO, tak vyměním, ze svitků možná všechny - jak jsem psal. Elektrolyty samozřejmě ne, do těch se mi ani moc nechce. Tam jen opravdu ty špatné.
No, kdybys doma nějaké válcové elyty měl, tak bych je bral. Když ne teď, tak se hodí příště na něco.
V tom generátoru jsou tyto elyty:
10µ / 350V (2 kusy paralel.,takže klidně 1x 20µ/350V nebo v jiném schématu je uveden 1x 16µ/350 V)
50µ / 350V (3 kusy)
dvojitý 50+50µ /350 V
100µ / 350V
dvojitý 100+100µ /350 V
blokový (v hliníkovém kvádříku) 4µ / 160 V
Díky
J.