Knoflíky
Knoflíky
Tak jsem přemluvil jednoho mladého majitele radia které si stavělo hlavu, aby na víkend přijel. Výsledkem byl docela dobře hrající Blaupunkt. Dokonce jsem sehnal i skříňku, mimochodem byla "krásně namodro", po odstranění latexového nátěru a odmaštěním + přeleštěním bakelitu BRILem, jsme jen již vyleštili a OK. Jen u těch knoflíků které byly na šásku si nejsem jistý. Myslím, že je někdo vyměnil (již dávno) při výměně potáku. Máte někdo fotku originálních? Děkuji.
PS: Praha,Country radio, Dechovka a Český impuls hrají super!
PS: Praha,Country radio, Dechovka a Český impuls hrají super!
Re: Knoflíky
Je to přesně tento typ : http://old.rri.ro/images/do-radve_30.jpg
Na fotce zde uveřejněné jsou knoflíky z prodejny Elektra.
Jinak jsem rád, že nakonec povedla dobrá věc
Na fotce zde uveřejněné jsou knoflíky z prodejny Elektra.
Jinak jsem rád, že nakonec povedla dobrá věc
Jde o přijímač Blaupunkt 5W641 ve verzi s bakelitovou skříní. V Radiojournalu byl pro toto rádio nedávno otištěn servisní návod. Zde je fotka rádia s původními knoflíky:
Stejné knoflíky má i verze "H", tj. ve dřevěné skříni.Re: Knoflíky
Pánové děkuji za odpovědi. Ty knoflíky tam evidentně byly vyměněny zároveň s potákem hlasitosti. Jeden takový knoflík, co jsou na obrázcích, jsem našel, no nejde nasadit na hřídelku. Tak proto asi vyměnil všechny. Nevadí, když je majitel nesežene, udělám mu repliku, ten malý taky vyhrabu. Snad. Jen se ještě zeptám: ten latexový nátěr asi úplně sežral (pokud tam tedy byla) barvu v drážkách. Zatím je tudíž bedna jednobarevná. Byly ty proužky zlaté nebo bílé barvy? Ta moje roztřískaná a na dlouhé zimní večery čekající, je má zlaté, jinde na fotkách jsou bílé. Nebo byly obojí? Snad mi někdo objasníte. Děkuji.
Bílé a možná by stálo smíchat tu bílou barvu částečně s odstínem slonová kost...
Zlaté linky má patrně verze vyrobená v Německu, tam je tato úprava častější.
Zlaté linky má patrně verze vyrobená v Německu, tam je tato úprava častější.
Provedení v bakelitové skříni se dělalo pouze v Německu, u nás se vyráběla verze "H" (holz) ve dřevěné skříni. Pásky na bakelitové skříni a kroužky na knoflících této verze jsou bílé, jak připomíná Milan, s odstínem mírně do slonoviny. Verze "H" má tvarově tytéž knoflíky, ale v mezikruží není bílá výplň.