Šariš
Šariš
Zdravím, byla i (takováto) světlá verze skříňky? Děkuji. 

Re: Šariš
Ne. V podobném mořeném odstínu se kdysi prodala na Aukru i Bezdra 41, originál to není.
ta skříň je jednoznačně dělaná. Ale s černým sprejem a trochou umu by se tato skříňka dala dodělat do podoby dosti podobné originální.
To rádio je jako albín, nějak vypadá divně, když není černé s tím světlým rámečkem kolem stupnice a brokátu 

Ale kdepak, pane Balku, material skříňky je prapůvodní, ..... Až bude možné, dám ještě nějaké info. Není to v mém vlastnictví.
ale vypadá to jak ty plastový modely na baterky..
Takže, pánové: snímek který nebyl můj a dal jsem ho sem na ukázku, jsem na přání majitele odstranil. Nu což. Jinak palec nahoru i pro krtka , byl jsi velice blízko! Já osobně jsem do kontaktu se skříňkou nepřišel. Stará skříňka prý byla se značně poničenou dýhou, tak dotyčný, (NE JÁ!!!) překytoval a polepil nějakou plastovou folií. Tak jen dotaz, byla ta bedna vyloženě černá, nebo bylo znát fládrování? V případě prvém by to mohl napravit,.... Děkuji všem a přeji pěkný den!
Přijímač Philips 208U "ŠARIŠ" má v původním provedení černě lakovanou (ne fládrovanou!) skříňku v průčelí doplněnou tenkým rámečkem z přírodního dřeva, viz fotografie:
Tak jsem skříňku nakonec nekoupil a seženu jinou. Ale dal jsem se zatím do šasí, odstranil všechny "slepené" odpory, vyměnil vyteklé kondy vč. vazebních, elyt je tam již bohužel novější Tesla. Napětí anod sedí v rozmezí +/- 5Voltů. Koncová lampa má diody na cca 85%, pentoda asi tak 60%, ostatní jsou OK.(UBL jsem i vyzkoušel v Talismánku, je to skutečně tak poloviční hlasitost, ale hrát by to mělo. Raději jsem tak přezkoušel i ostatní = OK). Po připojení anteny "zaškrábe" ale nenaladím ničeho. Než začnu hloubat, neměla tato radia nějakou slabinu , která by to mohla být? Lépe se 10x blbě zeptat než zbytečně zasahovat do zapojení. Díky za typy. 

No, tak je lehounce axiálně posunutý rotor. Šroubek na zadní straně je pěkně schovaný za MF, tak nevím jak na to bez rizika. Jo, nevíte někdo jak je dlouhá šňůrka k ladičáku? Mám sice po ruce manuál v jazyce západním, ale najít tam tuto informaci bude asi na dlouhé čtení. Stejně tak kudy to vede, ach jo... Kdyby byla alespoň stará, klidně i přetržená. Není, myšičky spapaly.