Problém je horký rezistor R16 200R/1W - byl špatný a vyměněn za 3W verzi stejné hodnoty ale po pár minutách provozu je rezistor extrémně horký, nelze na něm udržet prst což, EZ80 je také velice horká. V originálu byl 1W a nedovedu si představit že by takto topil.. Už původně byl R16 nějaký drátový a byl přerušen, původní elyt byl v místech R16 očouzen,
V rádiu byly vyměněny úplně všechny hovňáky s hodnotou v nF, síťový elyt nový (2x33uF/400V), odpor R16 nový, a R17 680R/4W je původní ,,hliněný,, Tesla ale změřený a je hodnotou OK. Napětí ve zdrojové části jsem vložil do obrázku dole a je zvýšené, máme v síti 244V, proud z EZ80 55mA.
Zbytek napětí na elkách odpovídá v řádu jednotek V kvůli vyššímu napětí v síti.
Paradoxně radio hraje perfektně, chytá na SV i KV jen ta R16 neskutečně topí jak Talisman.
Nenapadlo by někoho kde by ještě mohl být problém ? Prošel jsem celou DPS a vse vypadá OK, napětí na zbytku elek sedí, s jinou EZ80 je to stejné, jedinou co jsem nevyměňoval je ECL, tu nemám..ale nepřijde mi normální aby to takto šíleně hřálo když je tam navíc 3W rezistor oproti originálu 1W. Při napájení z autotrafa to topí víceméně stejně jen napětí jsou blíže Kottekovi.
Děkuji moc, už jsem trochu bezradný