Mikrofona MK309
Re: Mikrofona MK309
Ty vačkové spínače sice ještě spínají, ale už to není na dlouho, ta vodivá vrstva se " lepí" na plíšky. Napětí jsem už uvedl ale nevím jestli jsou správná.
Ještě doplním že EF6 byla původně nahrazena EF9.
Na Vaší fotce jsou 3 šipky.Velká červená = místo kde dochází ke zkratu mezi osičkou kondu na kostru, = velké ztlumení, ale je slyšet. Modrá nahoře vpravo - zkontrolovat případný zkrat a pod., červeno/zelená- lehce očistit(omýt) nikoliv šmirglem, kontakty a zkontrolovat činnost. Osobně bych začal u toho kondu, bývá to tam prodřené.
Na audionový stupeň patří pentoda s lineární charakteristikou, tedy v tomto případě EF6. Náhrada EF9 není zvolena správně.
Zkratovaný zpětnovazební kondenzátor nemá vliv v tomto zapojení na hlasitost reprodukce při přivedení nf signálu na gramo vstup.
Já bych doporučoval vyjmout EF9 (správně EF6), odpojit vazební kondenzátor 10nF od odporu 0,1MOhm a tento připojit na živou zdířku gramo vstupu a znovu vyzkoušet hlasitost při přivedeném signálu na vstup gramo. Aby se vyloučila závada v koncovém stupni.
Zkratovaný zpětnovazební kondenzátor nemá vliv v tomto zapojení na hlasitost reprodukce při přivedení nf signálu na gramo vstup.
Já bych doporučoval vyjmout EF9 (správně EF6), odpojit vazební kondenzátor 10nF od odporu 0,1MOhm a tento připojit na živou zdířku gramo vstupu a znovu vyzkoušet hlasitost při přivedeném signálu na vstup gramo. Aby se vyloučila závada v koncovém stupni.
Už mi to hraje a celkem dobře. Problém byl ve výstupním transformátoru, vývody byly zapojeny jinak (někdo se už do předemnou hrabal). Ještě je slyšet trochu síťový brum. Děkuji všem zúčastněným za rady a mám ještě jednu prosbu, nemáte někdo přední knoflíky?
Blahopřeji!!
Jak jinak byl zapojen výstupní transformátor?J-Strilka píše:Už mi to hraje a celkem dobře. Problém byl ve výstupním transformátoru, vývody byly zapojeny jinak (někdo se už do předemnou hrabal). Ještě je slyšet trochu síťový brum. Děkuji všem zúčastněným za rady a mám ještě jednu prosbu, nemáte někdo přední knoflíky?
To jakože někdo zaměnil primár se sekundárem?
Síťový brum by mohl mít na svědomí ten elyt 32/32uF nebo jeho povolená matice.
Jsou tam tři vývody, 2x primár a ukostření. Bylo prohozeno ukostření s primárem