EM11
EM11
Dobrý večer, jsem tu nový, tak mne hned nesjeďte, bude-li se Vám zdát dotaz hloupý. Pokud toto oko nesvítí, jaká může být vada mimo lampu, která žhaví? Na co hlavně se zaměřit? Mám 2 radia, jedno domácí bastl, druhé je šasí z Máje. U nich ani jedno oko nesvítí ani trochu, i jsem je prohodil, mrtvo. Asi obě KO? Díky.
Re: EM11
magioka bývají často vadná, vysvícená. Pokud je večer vidět alespoň trochu náznak že svítí možná by stálo za to se je pokusit oživit, že se to podaří je ale malá pravděpodobnost.
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já Tě "nesjedu", jednak jak praví Václav a pak jen doporučím: měřit měřit, protože žhavení je "jen" žhavení =
nejprve změř jednotlivá U podle SM nebo aspoň podle katalogového listu i při naladěné silné stanici.
Další možnosti:
pokud máš někoho, kdo by měl možnost Ti půjčit funkční magioko
nebo v jeho rádiu vyzkoušet to Tvoje
nebo sehnat HO nové zaručeně funkční a po zjištění, že obě radia jsou funkční, pak HO zapojit..
nejprve změř jednotlivá U podle SM nebo aspoň podle katalogového listu i při naladěné silné stanici.
Další možnosti:
pokud máš někoho, kdo by měl možnost Ti půjčit funkční magioko
nebo v jeho rádiu vyzkoušet to Tvoje
nebo sehnat HO nové zaručeně funkční a po zjištění, že obě radia jsou funkční, pak HO zapojit..
V souvislosti s tím bych si dovolil upozornit, že speciálně u EM11 jsou hodně často vadné dva odpory (1M a 2M pro aI a aII) připájené přímo na objímce EM11. Vyplatí se je změřit. Bohužel ve většině případů bude magioko vysvícené.
Tak jsem vyndal z jiného radia dobré a to svítí v obou. Tak doopravdy obě dvě jsou po smrti. Děkuji za rady, jsem nyní moudřejší i do budoucna.
Jestli ta EM11 svítí asoň trochu, je možná její regenerace, přitom je nutné počítat s úspěšností jen cca 50%.
nejprve bych zkusil magioka pouze žhavit cca 9V po několik minut. To zvládne i začátečník .Možná to trochu pomůže.
- Petr Fridrich
dají se udělat i různé LEDkové náhrady, pokud si rád hraješ
Na webu je toho spousta, třeba: http://electronbunker.ca/eb/6U5.html