Tesla - Romance
Re: Tesla - Romance
Tak jsem ty lampy přehodil a světe div se ! Hraje to suprově. Co té mršce vlastně je , že na tom postu dělá problém ? Mohli by jste mi to trochu vysvětlit? Rád se přiučím , věřte mi. 

- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No jo,
řekl bysem,
že stáří se projeví nejen na mých zádech, ale i na takové elektronce - používání v nf/vf oblasti její práce (nf - mikrofoničnost na poklep/pohyb v patici/soklu) - viz jejich umístění v mf/nf části po přehození. Často se taky takto divím...
řekl bysem,
že stáří se projeví nejen na mých zádech, ale i na takové elektronce - používání v nf/vf oblasti její práce (nf - mikrofoničnost na poklep/pohyb v patici/soklu) - viz jejich umístění v mf/nf části po přehození. Často se taky takto divím...

Jirko děkuji , snad sem pochopil : prostě dokáží pracovat jakoby ve 2 různých režimech , ta chrastilka již jenom v jednom. Nýčko jde o to , jak dlouho ještě , či zda ji preventivně nevyměnit a chrastilku dát do zásob pro případ nouze, s popisem vady. 

Tato vada se mi v praxi ponejvíce projevovala u elektronek AF7, na vf stupni zpravidla audionovém nepracují, zatímco jako NF zesilovač ještě ano. Na BM215a vykazují vysoký anodový proud. Přisuzuji to buď mřížkové emisi nebo zdeformovanému systému. Další časté vady kromě nízké emisní schopnosti jsou zkraty, svody, mezi elektrodami nebo zhoršené vakum...
Dobrý den, nemáte někdo foto, jak je připojené trafo k té 5ti pólové liště na šasí? V tom co jsem dovlekl domů je vše odpájené. Zelený, červený, černý... Stačí mi i kam jaké napětí při pohledu shora . Děkuji!
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to stejné asi jako u Blaníku
http://teslaradio.webgarden.cz/rubriky/ ... lanik-605a
http://teslaradio.webgarden.cz/rubriky/ ... lanik-605a
Ano, je to tak jak napsal Jarda. Ale z Tvého dotazu tuším, že nechceš "běhat po drátech". Radím dobře a bez rýpání, NAUČ SE TO !! Jinak ale: na fotce, kterou jsem vyhrabal v archívu, jsou ta očka označena červenými čísly 1 až 5. 1 a 2 vedou k usměrňovačce. To dohledáš ve schématu. 3 jde na kostru trafa. 4 a 5 jsou přívody 6,3V pro žhavení a osvětlení stupnice. Vřele doporučuji drátky nahradit barevnou licnou (kablíkem), ten spoj potom tolik netrpí při neopatrném vyskříňování. Tolik asi co jsi chtěl dle mě vědět a vidět. Hodně zdaru a tuž se !! 

Děkuji všem a hlavně za obrázek, to jsem potřeboval!
A radio už hraje. A já se učím a učím.