Staré rádio Tesla 530 SR
Staré rádio Tesla 530 SR
Nechal jsem v opravně vyměnit dva tahové potenciometry, nýní ekvalizér funguje pouze ve vyšších a ještě vyšších tonech, hledal jsem nějaké hodnoty bez úspěchu, dle vzhledu byl použit a namontován opotřebený. I když jsem rádio-laik jsou tam čtyři vodiče, tak další výměnu snad zvládnu sám. Dotaz zní, jaký mám zakoupit, neb je možno namontovat i otočný odhadem, aby bylo možno nastavit i hlubší tony. Reklamovat nemíním, nemám důvěru k odborníku i po případné reklamaci.
Re: Staré rádio Tesla 530 SR
Podle schématu by potenciometry equalizéru měly být polské tahové 100k S,kde S bude zřejmě speciální průběh odporové dráhy.
Podívej se na stránky HADEX,sekce tahové potenciometry, nabízí tahové TELPOD,tj. polské 100k S . Je třeba se podívat do bedny a porovnat mechanické provedení s obrázkem v nabídce Hadexu. Nejsem si však jist,zda-li je ta vada
zapříčiněna špatnými potenciometry - je třeba je ohmmetrem změřit . Příčinou může být i jiná vada,např. ztráta kapacity kondenzátoru 10u na běžcích proti zemi atd.
Podívej se na stránky HADEX,sekce tahové potenciometry, nabízí tahové TELPOD,tj. polské 100k S . Je třeba se podívat do bedny a porovnat mechanické provedení s obrázkem v nabídce Hadexu. Nejsem si však jist,zda-li je ta vada
zapříčiněna špatnými potenciometry - je třeba je ohmmetrem změřit . Příčinou může být i jiná vada,např. ztráta kapacity kondenzátoru 10u na běžcích proti zemi atd.