Talisman 306U
Talisman 306U
Prosím ,zda někdo nemá na prodej plechový držák stupnice k výše uvedenému Talismanu, popř. bych koupil i obě objímky pro osvětlovací žárovky.Uvítal bych popřípadě i vrak tohoto rádia.Děkuji.
Re: Talisman 306U
Když jsem dnes nahlédl na Aukro, tak tam byly asi dva vraky z Talismana.
Re: Talisman 306U Hybrid
Využiji toto téma na obrázky z hybridu Talismana od pana J. Nováka. Zdá se, že to bude asi amatérské vytvoření, to šasí je dělané přímo na tyto elektronky. Co na to ostatní
700699698697696695694

700699698697696695694
Ano, přesně tak, je to amatérská práce.
To si říká o zprovoznění.
šásko je udělané stojně... to je nějaká stavebnice?

To nebude stavebnice. To bude asi z dílů co se po ukončení výroby talismanů prodávaly pro amatéry. To že se doprodávaly díly po skončené výrobě mi nezávisle na sobě potvrdilo několik lidí.
V tom je z originálu pouze držák stupnice a ladící bubínek, jinak jsou mechanické součásti amatérské. Zřejmě to musí být velmi dobré v zimě k přitápění, vzhledem k mohutné baterii předřadných odporů pro žhavení. Ve stávajícím stavu je to podle mě k ničemu, leda to postavit od základu znovu a pořádně a s jiným řešením žhavení (třeba půlvlným), či dokonce by asi bylo vhodné změnit i osazení elektronkami.
Já bych se s tím ani moc nezabýval, jako vhodnější se mi jeví zušlechtění a zprovoznění nějakého vraku originálního Talismanu.
Já bych se s tím ani moc nezabýval, jako vhodnější se mi jeví zušlechtění a zprovoznění nějakého vraku originálního Talismanu.
Také se kloním k názoru, že je to celé "samovýroba". I mezule jsou přišroubované. Možná i podle nějakého tehdejšího návodu, co já vím. Osobně bych to Jiří, zprovoznil. A potom si večer v klidu poslechnout, vžít se přitom do role dávného bastlíře. I u mě je regálek s výrobky typu "sám a doma". Přeji hodně úspěchů se zprovozněním.
PS: bude-li určeno k likvidaci, přijedu a koupím či vyměním za něco. Nemáme to k sobě daleko.
PS: bude-li určeno k likvidaci, přijedu a koupím či vyměním za něco. Nemáme to k sobě daleko.

No, početně to odpovídá odpůrku 700R/16W na žhavení. Raději s rezervou jsme na 20~25W. Jen to chce ještě mít 400R/2W k UCH21... k tomu termistor. Není to úplně ve třídě A+++, ale něco stejné osazenstvo je i v Triu ne? Krom UCH21. Každopádně by bylo škoda něco takového dát v zapomenutí.
Nějaký termistor je tam k vidění pod chasis při pohledu zespoda.