Ale původní myšlenka špatná není a někdy se to opravdu hodí - mobil třeba při zapnuté navigaci má za pár hodin "vyšťaveno" a když je po ruce tahle zásobárnička energie, můžete si ho pohodlně dobít bez závislosti na síti.
Objednal jsem si z Ebaye za necelých 150 korun včetně dopravy (!!!) jednu takovou věcičku, co měla v sobě kromě 3,7 LiOn baterky a patřičného obvodu i LED svítilničku. Protože má velmi nešikovně umístěné tlačítko světla, které sebemenším pohybem v kapse zapnete, a protože k té věcičce ještě musíte mít u sebe (a neztratit) nabíjecí kablík, vzal jsem šroubováček, páječku, hóóóódně čínského lepidla do tavné pistole a všechno jsem to společně s mírně předimenzovaným mikrospínačem strčil do torza staré poctivé baterky.
LED dioda zalepená do stávající paraboly svítí doslova jako kráva a přitom s tou LiOn baterií vydrží svítit celou noc a ještě kus. Nabíjecí kablík se vejde v pohodě dovnitř a nikdy ho tak neztratíte. Mám tak baterku i nabíječku v jednom a hlavně "postaru".
Na to provedení vnitřku se prosím opravdu moc nedívejte. Vzhledem k výše zmíněné pořizovací ceně jsem ji nechtěl další prací či materiálem násobit