DVD přehrávač, který máme, neumí přehrávat AVI a já mám některé filmy především v AVI, dále pak nefunguje ovladač k přehrávači, takže pokud je na DVD nastavená angličtina bez titulků, máme smůlu. Mám notebook, ale ten potřebuje být neustále připojený do zásuvky a navíc nemá analogový vývod zvuku a obrazu pro televizi (má pouze VGA výstup, což je bohužel jen obraz, a kabel pro stereofonní zvuk, a demultiplexor stereo zvuku nemáme).
Tak mě napadlo, co takhle poslat obraz i zvuk z počítače přes televizní vlny? Kabely potřebuju kratší, dost možná by to šlo i přes USB (ale to bych už potřeboval převodník multiplexního digitálního signálu na separované analogové signály pro obraz a stereofonní zvuk /jestli analogová telka vůbec umí stereo, ale já věřím, že jo/).
Je vůbec nějaká krabička, která by umožnila propojení počítače s televizí pomocí televizního vysílání, třeba přes USB (dneska se všechno připojuje přes USB)? Nebo třeba nějakou tu redukci VGA na klasiku Video do koaxiálu, audio jack na koaxiál? Takhle bych mohl přes TV i ukázat nějaké webové stránky a pustit nějaké video na YouTube

Zkrátka by mě zajímalo, zda by se dala moderní technika nějak propojit s tou dnes již zavrženou a nepoužívanou. Digitální televizní signál využívat nechci, jeho možnosti beztak dalece přesahují rámec mého počítače (například v rozlišení), méně kvalitní analogový signál mi bude bohatě stačit.