DVB-T a dálkový příjem na střední Moravě, případně dál na sever...
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: DVB-T a dálkový příjem na střední Moravě
Vhodná pro místní příjem bez rušení - širokopásmový zesilovač 35dB UHF +VHF se hodí především pro prodejce a pro umístění na rám okna. Dálkový příjem bez rušivých efektů je nemožný. Třeba místní vysílač ve Slavonínu 44.k/10kW zahltí vstup, Velká Javorina 23.k/cca20kW testovací => poměr mezi oběma signály na vstupu zesilovače. Toto lze řešit jen kanálovými zesilovači, zádržemi, propustmi. Pokud mohu doporučit, tak vrátit v zákonné lhůtě pro " přebuditelnost telefonními operátory". Zadarmo drahá - viz recenze na "digizone, digitalnitelevize.cz - Enik, Dan a další anténáři". Můžeme vyzkoušet i osobně u mně - viz SZ.
Pěkný den přeji a těším se na návštěvu.
Pěkný den přeji a těším se na návštěvu.
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já nic, já muzikant - nějak se to "Adminovi vymklo z podkontroly", tak mu pomáhám reálnostmi.
Snad to někomu pomůže, když se všichni "předhánějí" ve sdělování osobních zkušeností z praxe.
( tři talismánky mám pohromadě, tak musím se odreagovat)

Snad to někomu pomůže, když se všichni "předhánějí" ve sdělování osobních zkušeností z praxe.
( tři talismánky mám pohromadě, tak musím se odreagovat)
Ahoj, to je pěkná sbírka přijimatelných kanálů. Já bydlím mezi Prostějovem a Konicí v dolíku a příjem našich muxů bez problémů. Včera jsem pochodoval po střeše a zaměřil jsem se na VJ. Jede 56, nic jiného jsem nezkoušel. Na co chytáš ? A na které kanály jsou čí? Díky
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
"Na co chytáš ? A na které kanály jsou čí?"
Tedy já čtu stále ještě málo -vidím špatně, ale na fotkách, co jsem dodal, jsou vidět jednotlivé programy a čísla kanálů, které jsou naladěny. Taaak třeba Markíza, Joj, STV , TEST1a 2 jsou slovenské, 52.k z Krížavy, 23., 56., 57. z Velké Javoriny, 44.k FANDA z Olomouce Slavonína, ostatní jsou taky známé, aspoň pro nás kutily Moraváky od Mikulova po Mikulovice - teda : dále 24. a 34.k Kahlenberg - Wien, ostatní jsou mux 1,2,3 z Kojálu (29.,40.,59.), Pradědu (36.,51.,53.) a Zlína(25.,33.,49.). Vše podle práva Bédi Tráva - a mám to zadarmo!!!
Antény jsou čtyři, u každé potřebné zařízení dle potřeb signálu a sloučení do rozvodu. Ten 41. a 42.k mi bohužel nejde naladit - mám kolem sebe paneláky
.
PS co dál bys chtěl znát? "Nouhau je moje na RD" a je neprodejné
( jedině za nejvyšší nabídku?
)
Tedy já čtu stále ještě málo -vidím špatně, ale na fotkách, co jsem dodal, jsou vidět jednotlivé programy a čísla kanálů, které jsou naladěny. Taaak třeba Markíza, Joj, STV , TEST1a 2 jsou slovenské, 52.k z Krížavy, 23., 56., 57. z Velké Javoriny, 44.k FANDA z Olomouce Slavonína, ostatní jsou taky známé, aspoň pro nás kutily Moraváky od Mikulova po Mikulovice - teda : dále 24. a 34.k Kahlenberg - Wien, ostatní jsou mux 1,2,3 z Kojálu (29.,40.,59.), Pradědu (36.,51.,53.) a Zlína(25.,33.,49.). Vše podle práva Bédi Tráva - a mám to zadarmo!!!

PS co dál bys chtěl znát? "Nouhau je moje na RD" a je neprodejné

- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Abys mě moc nenadával, tak jedna z antén je:
http://www.eltasat.cz/dvb-t-pozemni-pri ... cad-bu-454
druhá pak:
http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t ... cad-mx-075
čtvrtá - nejslabší:
http://www.eltasat.cz/dvb-t-pozemni-pri ... cad-bu-119
poslední na Krížavu poslední je na 52.k=kanálová.
Fotky části slovenských tv jsou z té první.
http://www.eltasat.cz/dvb-t-pozemni-pri ... cad-bu-454
druhá pak:
http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t ... cad-mx-075
čtvrtá - nejslabší:
http://www.eltasat.cz/dvb-t-pozemni-pri ... cad-bu-119
poslední na Krížavu poslední je na 52.k=kanálová.
Fotky části slovenských tv jsou z té první.
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když už jsem se takto tady snažil pro lovce, tak přidám ještě z večera 24.11. onu Wien-Kahlenberg 34.k
Tedy viz přílohy:
Tedy viz přílohy:
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A málem bych zapomněl ještě 24k.
Zatím žádné zkušenosti. posílám data TTD z popisu:topas píše:Zdravím všechny tedy dva na tomto fóru.
Nemám zkušenosti s dálkovým příjmem DVB-T. Testuji anténu DTVO-6.
Pokud máte nějaké zkušenosti poznatky a nápady co se týče této malé antény tak se prosím ozvěte.
Děkuji.Olomouc
Univerzální venkovní anténa pro příjem analogové i digitální TV;Možnost horizontálního i vertikálního příjmu;Vysoká citlivost;Odolná vůči povětrnostním podmínkám;Vestavěný zesilovač se samostatným napájecím adaptérem;Kompatibilní s HD programy; cena kolem 400,- Kč.
Technické parametry:;Frekvenční rozsah:;VHF 174-230 MHz;UHF 470-862 Mhz;Zisk:;UHF 35 dB;Napájecí napětí:;DC 6V/100mA;Impedance:;75Ohm;Rozměry:;Výška 40 mm;Šířka 130 mm ;Délka 320 mm;Váha 0,42 kg
Má plastový obal odolný povětrnostním podmínkám ? Nevyžaduje žádnou údržbu ? Funguje pro obě polarizace, nabo musím anténu natočit ? Dá se na ni chytit i slovenské pořady z Velké Javoriny ? Zesilovač nerozbíjí svým velkým ziskem ostatní programy ? Je tak dobrá jak ji chválí na internetu a z recenzí ? Zatím ahoj Jirka L.
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vážený Návštěvníku (Jirko L),
u mně by tento druh antény byl vhodný pod střechou jen pro příjem Kojálu, Slavonína a možná i Praděda. S největší pravděpodobností bych ale měl Slavonínem přebuzený přijímač, protože tato anténa má na vstupu pro mně nevyhovující zesilovač =35dB a já jsem od vysílače cca 800m - Slavonín musím i v současnosti tlumit kanálovou zádrží. Protože neznám bližší technické údaje související s Tvým příjmem , jako je třeba QTH, RD/panelák, orientace příjmu antény jednotlivých vysílačů, terénní profil atd., nemohu se (bez věštecké koule, kterou mi Ježíšek odmítl dodat za jakoukoliv cenu !!! ) zodpovědně vyjádřit a dát Ti tak drobný dáreček pod stromeček v podobě relevantních informací. Ostatní na tom s odpovědí v tomto stádiu informací budou asi ( pravděpodobně spíš jistě) stejného názoru. Předpokládám, že sis "TTD" o "anténě" získal na netu, třeba zde: http://dvb-t-anteny.heureka.cz/emos-dvb ... 6/recenze/ Otázky : " Má plastový obal odolný povětrnostním podmínkám ? Nevyžaduje žádnou údržbu ? Funguje pro obě polarizace, nabo musím anténu natočit ? Dá se na ni chytit i slovenské pořady z Velké Javoriny ? Zesilovač nerozbíjí svým velkým ziskem ostatní programy ? Je tak dobrá jak ji chválí na internetu a z recenzí ? jsou zodpovězené výrobcem/prodejcem třeba v uvedeném odkazu - recenzích.
Pokud se rozhodneš ji vrátit, můžeš si ji vyměnit za méně širokopásmovou (VHF 174-230 MHz je dnes na Moravě bezpředmětný a nebude v dohledné době osazený DVB-T signálem), s menším nebo žádným zesílením
a tím i možností doplnit takto novou anténu vhodnějším zesilovačem. Uděláš mi tak neskonalou radost, pokud se rozhodneš pro dálkový a současně místní příjem pozemních tv vysílačů. Pokud by ses rád dověděl něco bližšího z mých skromných postřehů z příjmu nejen V.J v Olomouci, dej vědět pomocí SZ (po přihlášení) nebo i tady. Moje možnosti v Olomouci jsem veřejně uvedl výše v podobě fotografií přijatého signálu jednotlivých kanálů bez nároku na odměnu (pochválit mě může každý, nadávky si schovejte pro sebe
), pro informaci všech, co sem přijdou nahlédnout. Možná se Ti potom ozvou i znalejší a zkušenější, než já, nebo dokonce i profesionální anténáři z Tvého bydliště.
Škodaje, že se tady dosud nikdo jiný nesvěřil se svými pokusy i zkušenostmi.
Přesto Ti přeji, jako všem na tomto zajímavém radio-fóru, pěkné vánoční svátky s tzv. místním příjmem tv kanálů, které jistě tato pozoruhodná "anténa" je schopná dodat do Tvého tv přijímače , hodně pevné zdraví i nervy v pracovním procesu v novém roce Nového světa, kterého jsme se zatím všichni dočkali..
u mně by tento druh antény byl vhodný pod střechou jen pro příjem Kojálu, Slavonína a možná i Praděda. S největší pravděpodobností bych ale měl Slavonínem přebuzený přijímač, protože tato anténa má na vstupu pro mně nevyhovující zesilovač =35dB a já jsem od vysílače cca 800m - Slavonín musím i v současnosti tlumit kanálovou zádrží. Protože neznám bližší technické údaje související s Tvým příjmem , jako je třeba QTH, RD/panelák, orientace příjmu antény jednotlivých vysílačů, terénní profil atd., nemohu se (bez věštecké koule, kterou mi Ježíšek odmítl dodat za jakoukoliv cenu !!! ) zodpovědně vyjádřit a dát Ti tak drobný dáreček pod stromeček v podobě relevantních informací. Ostatní na tom s odpovědí v tomto stádiu informací budou asi ( pravděpodobně spíš jistě) stejného názoru. Předpokládám, že sis "TTD" o "anténě" získal na netu, třeba zde: http://dvb-t-anteny.heureka.cz/emos-dvb ... 6/recenze/ Otázky : " Má plastový obal odolný povětrnostním podmínkám ? Nevyžaduje žádnou údržbu ? Funguje pro obě polarizace, nabo musím anténu natočit ? Dá se na ni chytit i slovenské pořady z Velké Javoriny ? Zesilovač nerozbíjí svým velkým ziskem ostatní programy ? Je tak dobrá jak ji chválí na internetu a z recenzí ? jsou zodpovězené výrobcem/prodejcem třeba v uvedeném odkazu - recenzích.
Pokud se rozhodneš ji vrátit, můžeš si ji vyměnit za méně širokopásmovou (VHF 174-230 MHz je dnes na Moravě bezpředmětný a nebude v dohledné době osazený DVB-T signálem), s menším nebo žádným zesílením
a tím i možností doplnit takto novou anténu vhodnějším zesilovačem. Uděláš mi tak neskonalou radost, pokud se rozhodneš pro dálkový a současně místní příjem pozemních tv vysílačů. Pokud by ses rád dověděl něco bližšího z mých skromných postřehů z příjmu nejen V.J v Olomouci, dej vědět pomocí SZ (po přihlášení) nebo i tady. Moje možnosti v Olomouci jsem veřejně uvedl výše v podobě fotografií přijatého signálu jednotlivých kanálů bez nároku na odměnu (pochválit mě může každý, nadávky si schovejte pro sebe

Škodaje, že se tady dosud nikdo jiný nesvěřil se svými pokusy i zkušenostmi.
Přesto Ti přeji, jako všem na tomto zajímavém radio-fóru, pěkné vánoční svátky s tzv. místním příjmem tv kanálů, které jistě tato pozoruhodná "anténa" je schopná dodat do Tvého tv přijímače , hodně pevné zdraví i nervy v pracovním procesu v novém roce Nového světa, kterého jsme se zatím všichni dočkali..
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pro ostatní zájemce přidávám, odkud občas čerpám drobnosti nejen z následujících stránek:
http://www.dxforum.vysielace.sk/
http://www.dxforum.vysielace.sk/