Vadný MBA 810
Vadný MBA 810
Zdravím,restauruji radimagnetofon Tesla Condor a mám problém s koncáky.
Jsou tam 4 moduly s MBA 810 zapojené do můstku nebo pokud se zapne spare tak hrají jen dva koncáky.
Problém je ten že pokud mám zapojené všechny 4 a zapojené jen napájení a signál veden z externího zdroje (CD) tak první a druhý modul hraje dobře,třetí hraje ale jakoby chrčí a čtvrtý hraje strašně potichu.Pokud ten 4 vzytáhnu ven tak všechny 3 hrají perfektně tudiž bordel dělá ten 4 modul.
Už jsem třikrát vyměnil MBA i všechny elity,proměřil odpory ale pořád mi nehraje ten poslední modul.
Mám otázku jak změřit nebo zjistit že ten IO je vadný když ho mám vytažený ven z desky?
Díky za rady.
PS
Na dvou je vyvedená zpětná vazba to jsou právě ten třetí a čtvrtý a vede to jen přez odpor na trimr a z tama na tlačítko spare jinak nic.Odpory jsou v pohodě a trimrama jsem točil a taky žádná změna.Já potřebuju změřit ty MBA mám jich tady dost a nevím který je dobrý a který ne,pruser je s DPS dvakrát odletuju a už se odlepuje měď tak abych to pořád navytahoval tak je chci změřit.
Jsou tam 4 moduly s MBA 810 zapojené do můstku nebo pokud se zapne spare tak hrají jen dva koncáky.
Problém je ten že pokud mám zapojené všechny 4 a zapojené jen napájení a signál veden z externího zdroje (CD) tak první a druhý modul hraje dobře,třetí hraje ale jakoby chrčí a čtvrtý hraje strašně potichu.Pokud ten 4 vzytáhnu ven tak všechny 3 hrají perfektně tudiž bordel dělá ten 4 modul.
Už jsem třikrát vyměnil MBA i všechny elity,proměřil odpory ale pořád mi nehraje ten poslední modul.
Mám otázku jak změřit nebo zjistit že ten IO je vadný když ho mám vytažený ven z desky?
Díky za rady.
PS
Na dvou je vyvedená zpětná vazba to jsou právě ten třetí a čtvrtý a vede to jen přez odpor na trimr a z tama na tlačítko spare jinak nic.Odpory jsou v pohodě a trimrama jsem točil a taky žádná změna.Já potřebuju změřit ty MBA mám jich tady dost a nevím který je dobrý a který ne,pruser je s DPS dvakrát odletuju a už se odlepuje měď tak abych to pořád navytahoval tak je chci změřit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vadný MBA 810
Já teď nejsem doma u schémat a astřílím od pasu - ale určitě je tam nějaký obraceč fáze nebo něco takového, který funguje když jsou konce v můstku - a tam by mohl být zakopaný pes.
Pozeram na schemu ,a vidim tam len dva io MBA810.Ak nemaš servisny navod tak tu je http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... O-26663425 Ale aj keby boli 4 Mba-čka ,tak budu pravdepodobne zapojene do mostika.A podla mna ani nebudu konce hrať samotne (všetky 4 ako kvadro )ale len dva a dva (stereo)
Schema mam a jsou tam jen dva protoze ty dalsi dva jsou stejne zapojene proto tam nejsou namalovane.Jsou v mustku jako dva pary jeden par jde pres spare tlacitko tim se dva odpoji a hraji jen dva ty dalsi dva hraji porad jsou zapojene naprimo.
cputakt
Je téměř vyloučeno, abys po několikeré výměně 810 měl pořád vadný 810, chybu hledej jinde.
V prvé řadě změř (bez signálu) stejnosměrné napětí na PIN 12 MBA810 (nebo vývod č. 306 toho modulu). Na všech čtyřech modulech by mělo být asi 7V, a to jak v poloze přepínače SPARE, tak i BRIDGE.
Je téměř vyloučeno, abys po několikeré výměně 810 měl pořád vadný 810, chybu hledej jinde.
V prvé řadě změř (bez signálu) stejnosměrné napětí na PIN 12 MBA810 (nebo vývod č. 306 toho modulu). Na všech čtyřech modulech by mělo být asi 7V, a to jak v poloze přepínače SPARE, tak i BRIDGE.
Tohle téma je už dva roky staré a condor už dávno jede jako hodinky.
Toho data jsem so nevšiml.
Bohužel jsme se ale nedozvěděli, kde byla chyba, což je škoda.....
Bohužel jsme se ale nedozvěděli, kde byla chyba, což je škoda.....
Naposledy upravil(a) breta1 dne 20.02. 2015, 17:22, celkem upraveno 1 x.
Popravdě už ani nevím jestli byl problém v kondenzátorech nebo jsem ve sterých zásobách měl vadný MBA ale už si opravdu nevzpomenu.