sokl,patice,objímka

Sekce určená pro rady začátečníkům. Nerozumíte základním pojmům? Zde je vaše místo ...
brouk pytlík

sokl,patice,objímka

Příspěvek od brouk pytlík » 01.04. 2014, 11:11

Dobrý den, jsa pot(d)ěšen některými výroky, žádám tímto zdejší obec radio(i jino)techniků : Páni zlatí , co Vám , říkají výše uvedené výrazy? Jak tak sematamo pročítám různá fóra , jímá mne občas děs , hrůza a co více, viklá mne nejistota veliká. Jedu již sice sedmé gumy života svého , no , nevím , zda jsem tolika járů nežil v bludu. Tak , prosím pěkně , šup sem s tím. Ostřílené matadory prosím , posečkejte chvíli , dejte mladším šanci. Ale svrbí-li vás prst a při pohledu na klávesnici máte mlhu před očima , tak tedy také neváhejte a pište. Zdraví brouk pytlík. :idea:
Jirka84835751
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: sokl,patice,objímka

Příspěvek od Jirka84835751 » 01.04. 2014, 13:31

Odpovím jako první, neb mě (nikoli mne) svrbí častěji po obědě i občas jiné údy tělesné i když mi potomci stále říkají děda - "ferda mravenec - práce všeho druhu":
sokl mám i na baráku, čeká mě jeho oprava (po novu repase),
objímka byla mým potěšením ranného mládí s dívčinami ,kdy jsem je častoval svými ...,
a patice? To věru si už nevzpomínám, co to bylo za dívčinu, z kterou jsem pokoušel její závity :cry: i :lol: zároveň.
Také jsem se jí ale nevyhýbal a říkával jí: já ... zašroubuju... :lol:
PS
také odmazávám ta nízká čísla bývalého mládí a rokmen ,
po elektrotechnice (viz zde část mé Galerie) a zahrádce,
je mým dalším novým koníčkem asi s 230 jeho pamětníky v mé "mysli", dá-li se tak nazvat zbývající obsah vrchní koule na "tyči" , z které koulí na plochu před sebou další dvě zkalené koule za čočkami.
Přesto se těším i z dnešního sluncem zalitého dne a totéž přeji nejen ostatním čtenářům tohoto koutku se zálibami.
brouk pytlík

Příspěvek od brouk pytlík » 01.04. 2014, 14:20

Odbočka od tématu = nesežerte mne (mě). Jirko, nejlepší je , když mě mne , ne ale když mně mne. Apropó , jinde máš zase něco jiného , napovídám níže:
Občanský zákoník zavádí "vejminek" ve stylu starého Rakouska :lol: :lol: :lol: :lol:
Gernot Hagen

Příspěvek od Gernot Hagen » 01.04. 2014, 22:24

To sme se toho dozvěděli, že?
brouk pytlík

Příspěvek od brouk pytlík » 02.04. 2014, 07:10

Gernot Hagen píše:To sme se toho dozvěděli, že?

Aha , a co že jste nám to řekl ?
Milan

Příspěvek od Milan » 02.04. 2014, 09:27

Gernot Hagen

Příspěvek od Gernot Hagen » 02.04. 2014, 10:01

Aha , a co že jste nám to řekl ?

Nic moc, ledaže svojím žvanením děláte všecko proto, aby tady na to začátečníci kašlali, protože si tu možou přečíst jehom bezcenné zmaty a kydy. A přestali sem chodit. Jesli vám oběma šlo o toto, ste jedničky. :thumbsup:
Heptoda

Příspěvek od Heptoda » 03.04. 2014, 08:14

Ahááá , tak to je zase srandy kopec , slabší nátury šílí , .... Patice = sokl = samec = spodní část elektronky. Objímka = samice = to , co je v šasí, DPS a pod. Ale vím o obchodu , kde se objímky prodávají jako patice , dokonce je to i v názvu oné www stránky. Prostě bordel v názvosloví. Tam asi tazatel mířil ?? Toho trolla jsem taky nepochopil , ale dotaz byl zařazený 1. dubna.. :lol: A abych vše dorazil : https://www.google.cz/search?q=sokl+pat ... 2&ie=UTF-8
Milan

Příspěvek od Milan » 03.04. 2014, 09:29

Ale celá věc není tak jednoduchá jak se zdá :)
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... orumbydate
Jirka84835751
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka84835751 » 03.04. 2014, 13:23

Tak ještě i kté objímce:
https://www.google.cz/search?q=sokl+pat ... j%C3%ADmka
objímka na žárovku
objímka na trubku
objímka e27
objímka na potrubí
objímka výfuku
objímka gu10
objímka r7s
objímka svodu šroubovací............. ;)
Odpovědět