Sháním skleněnou stupnici na Mikrofona MK305

Inzeráty o koupi
Jan55
Kontaktovat uživatele:

Re: Sháním skleněnou stupnici na Mikrofona MK305

Příspěvek od Jan55 » 23.06. 2026, 14:31

To by bylo také řešení, proto jsem původně psal, že by to šlo vytvořit nové na soustruhu. Tu souosost zvládneš, ono to nebude až tak kritické. Já bych osobně vyřízl závit do bakelitu M3 a v kovové části to zapustil, nebo i obráceně a bylo by to na opravy jednušší. Teď už je to na tobě, co si zvolíš.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RayeR » 25.06. 2026, 16:17

K vrtani se dostanu nejdriv v patek, moje moznosti konci u stojanovky. Jeste si musim udelat nejaky pripravek na kolme chyceni puvodniho nytu ve sveracku vrtacky (kvuli tomu rozsirenemu konci). V sobotu uz snad budu vedet, jesli jsem to zk*vil a budu potrebovat novy nyt nebo ne :)
Jan55
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan55 » 26.06. 2026, 08:45

RayeR píše:
25.06. 2026, 16:17
K vrtani se dostanu nejdriv v patek, moje moznosti konci u stojanovky. Jeste si musim udelat nejaky pripravek na kolme chyceni puvodniho nytu ve sveracku vrtacky (kvuli tomu rozsirenemu konci). V sobotu uz snad budu vedet, jesli jsem to zk*vil a budu potrebovat novy nyt nebo ne :)
Proč bys to kujvil, já bych to na pohodu vzal ruční vrtačkou nejdříve menším vrtáčkem a pak to jen převrtal větším a snažil se to mít co nejkolměji. Teď mne napadlo, už je tam díra, tak co kdyby si to vzal do kombinaček, do něčeho upevnil ruční vrtačku, nejlépe bateriovou a zajistil vypínač, aby se točila bez obsluhy. Myslím, že by si tu kolmost udržel lépe, kopirovalo by to tu původní dírku co tam už je. Jak se znám, tak bych o už měl hotové :)
Odpovědět