Nemôžem sa prihláiť
Nemôžem sa prihláiť
Prečo sa mi nedá prihlásiť na -radio-forum?Dal som si aj vygenerovať nové heslo a stále nič.
Dakujem
mkat
Dakujem
mkat
Re: Nemôžem sa prihláiť
Tuším sa mi to už podarilo.Chyba asi bola v kontrolnej otázke.Vlastne odpovedi.Písal som, 2 , potom dve a ako som skopíroval -dvě-tak ma prihlásilo. Problem je ten že na slovenskej klávesnici nemám ě a ani ho neviem napísať.
mkat
mkat
Ona se nezobrazila nápověda? Stačí napsat "d" a většinou se objeví nabídka. A ona ta klávesnice nemá "háček" ?
Použití "Mapy znaků" je základní znalost. Tam znak "ě" asi bude. Určitě stojí za to, se naučit používat.
Když nemáš na klávesnici potřebný symbol, tak otevřeš "Mapa znaků", najdeš ho, zkopíruješ do
schránky a na místě kde potřebuješ dáš vložit. Určitě to zvládneš!
Když nemáš na klávesnici potřebný symbol, tak otevřeš "Mapa znaků", najdeš ho, zkopíruješ do
schránky a na místě kde potřebuješ dáš vložit. Určitě to zvládneš!
Ved o to nejde .Mňa poplietlo že to musím napísať česky a slovom.Ved inde sa píše bez mäkčeňa a bez dlžňa a je to v pohode.A na mojej klávesnici sa napíše eˇ.To by asi tiež nezobral .
Co se týká toho háčku nad "e", je to jednoduché, nejprve stiskneš shift a háček a pak dáš "e" a budeš tam mít "ě", ono při dávání háčku nebude nic na obrazovce vidět, objeví se to až když přidáš "e"
Zkus si to a uvidíš. Stejně se dává háček k ostatním písmenům, kde je potřeba.
Zkus si to a uvidíš. Stejně se dává háček k ostatním písmenům, kde je potřeba.
eˇ je špatně, nejprve háček (ˇ) při stisknutém Shift a potom normálně kliknout na písmeno e! Vznikne ě.
Pochopil.Takto to používamk ale pri veľkých písmenách.
- Jirka84835751
- Moderátor
Pokud jde o ty nešťastné znaky nejen českých/slovenských (už v dobách federace na 8bitových "PC"),
ale různých jazyků obecně nejen při přihlašování se.
Dostal jsem kdysi
Snad se nikoho nedotknu, když se podělím s přístupem sobě vlastním k tomuto "problému".
Tedy:
když mi dříve nestačila paměť na jednorázové hledání jednoho konkrétního znaku
( kde je v Mapa znaků - Start , Prohledat programy... - až po napsání "charmap" a Enter),
tak jsem to začal řešit následujícím způsobem:
vývoj pokračoval, třeba na azbuku tady:
viewtopic.php?f=15&t=970
Posléze, na němčinu, slovenštinu atd., jsem pokračoval podle tohoto návodu:
http://anp.zive.sk/?q=node/3736
Když to bylo i kdysi pro mně hůř stravitelné, mám uložený následující "zkrácený postup" přidání další klávesnice
do seznamu používaných, který dávám ve prospěch
( když potřebuji psát trochu delší text s jinými znaky než " cesky QWERTZ ").
Kroky 1-10: Kroky pro dokončení:
(Jen mi tady v krocích pro Dokončení vypadlo potvrzení Použít a OK napřed v okně: Jazyky a služby...) Obdobně jsem tako nastavené klávesnice rád používal i v předchozím W-XP. Naučil jsem se psát tímto stylem i jiné znaky a "charmap" užívám spíš pro znaky z řecké abecedy. (Nastavení cizí klávesnice aktuálně platí jen pro daný otevřený soubor.)
PS
Samozřejmé je i to, že se nejen při Přihlašování pletu stále a neomylně dál
ale různých jazyků obecně nejen při přihlašování se.
Dostal jsem kdysi
Snad se nikoho nedotknu, když se podělím s přístupem sobě vlastním k tomuto "problému".
Tedy:
když mi dříve nestačila paměť na jednorázové hledání jednoho konkrétního znaku
( kde je v Mapa znaků - Start , Prohledat programy... - až po napsání "charmap" a Enter),
tak jsem to začal řešit následujícím způsobem:
vývoj pokračoval, třeba na azbuku tady:
viewtopic.php?f=15&t=970
Posléze, na němčinu, slovenštinu atd., jsem pokračoval podle tohoto návodu:
http://anp.zive.sk/?q=node/3736
Když to bylo i kdysi pro mně hůř stravitelné, mám uložený následující "zkrácený postup" přidání další klávesnice
do seznamu používaných, který dávám ve prospěch
( když potřebuji psát trochu delší text s jinými znaky než " cesky QWERTZ ").
Kroky 1-10: Kroky pro dokončení:
(Jen mi tady v krocích pro Dokončení vypadlo potvrzení Použít a OK napřed v okně: Jazyky a služby...) Obdobně jsem tako nastavené klávesnice rád používal i v předchozím W-XP. Naučil jsem se psát tímto stylem i jiné znaky a "charmap" užívám spíš pro znaky z řecké abecedy. (Nastavení cizí klávesnice aktuálně platí jen pro daný otevřený soubor.)
PS
Samozřejmé je i to, že se nejen při Přihlašování pletu stále a neomylně dál