Vzkazovník Radioklubu.
- Vratislav-OK1ZAF
Re: Vzkazovník Radioklubu.
Furt funguje. Akorát se tam objevila kapča (captcha protection) proti spambotům.
Jojo, ale je to matoucí a měl k tomu někdo něco napsat, třeba zde, či jinde. Asi by s tím měla spousta lidí problém. Stejně se tam nic nehýbe
- Jirka84835751
- Moderátor
Jendo,
zato tady momentálně se "někdo" pokouší zahltit hromadným přístupem otevření hlavní stránky, jak bývá na "vládních vebech".
Proč? ptáš se jistě.
Po "O" jsem si chtěl prohlídnout zdejší nové příspěvky a čekal jsem cca 90sekund na připojení. Hned po přihlášení jsem uviděl 98 skrytých hostů a přihlášený jsem jeno já a " Bing [Bot], Google [Bot], " a jeden skrytý . Silně pochybuji, že právě v době pracovní je najednou tolik zájemců o toto fórum, když v roce 2021 před vymazáním spamu a blokovánín adres vč.jmen zde byly příspěvky nevhodné k tématu, řečeno slušnými slovy. Tak to vypadá , že v současnosti se jeví naše stránky (nejen po mém promazávání)solidní. Doufám, že moje doměnka o zabezpečení je správná. Naposledy se přihlásil martin, který reagoval na můj starší dotaz.
PS prohlídl jsem "Nedávná témata" aji ostatní oddíly a skoro všude visela skupina nejméně 5-10 "hostů"
Zdraví Jirka84835751
zato tady momentálně se "někdo" pokouší zahltit hromadným přístupem otevření hlavní stránky, jak bývá na "vládních vebech".
Proč? ptáš se jistě.
Po "O" jsem si chtěl prohlídnout zdejší nové příspěvky a čekal jsem cca 90sekund na připojení. Hned po přihlášení jsem uviděl 98 skrytých hostů a přihlášený jsem jeno já a " Bing [Bot], Google [Bot], " a jeden skrytý . Silně pochybuji, že právě v době pracovní je najednou tolik zájemců o toto fórum, když v roce 2021 před vymazáním spamu a blokovánín adres vč.jmen zde byly příspěvky nevhodné k tématu, řečeno slušnými slovy. Tak to vypadá , že v současnosti se jeví naše stránky (nejen po mém promazávání)solidní. Doufám, že moje doměnka o zabezpečení je správná. Naposledy se přihlásil martin, který reagoval na můj starší dotaz.
PS prohlídl jsem "Nedávná témata" aji ostatní oddíly a skoro všude visela skupina nejméně 5-10 "hostů"
Zdraví Jirka84835751
- vofo
Mám trochu problém s připojením z domu. Na vnitřním serveru mého poskytovatele internetu ,kde je pověšeno stovky soukromých IP adres je při přístupu na tuto stránkou vyhlášen ban a server poskytovatele s jeho IP adresou je na black listu.
Prostě někdo má napadený počítač a já jsem se s ním svezl do blokace.
Rady operátora, když jsem požadoval po něm řešení bylo, ať mu předložím osvědčení od firmy ,že má zařízení nemají v sobě škodlivý soft.
Takže to mám 3 noťasy.1 PC, 3 chytré televize, dva multimediální přehrávače,5 telefonů. Celkem by tato srandička stála 15 tisíc.
Řeším to tak, že sem chodím přes telefon, který slouží jako hotspot a mobilní data.Pevný internet je zatím pasé.....
Tak asi tak......
Prostě někdo má napadený počítač a já jsem se s ním svezl do blokace.
Rady operátora, když jsem požadoval po něm řešení bylo, ať mu předložím osvědčení od firmy ,že má zařízení nemají v sobě škodlivý soft.
Takže to mám 3 noťasy.1 PC, 3 chytré televize, dva multimediální přehrávače,5 telefonů. Celkem by tato srandička stála 15 tisíc.
Řeším to tak, že sem chodím přes telefon, který slouží jako hotspot a mobilní data.Pevný internet je zatím pasé.....
Tak asi tak......
Jirko, jsem tu několikrát denně, a o nijakém problému s přístupem na hlavní stránku, kterou mám jako výchozí nevím!!Jirka84835751 píše: ↑10.01. 2023, 14:34
Že je tu dost anonymních "čumilů" je fakt. Vím hned o několika, co sem jdou denně a anonymně. Nevidím na tom nic zlého, prohlížet stránky anonymně. Zahlcení,= klasický útok, vzniká jinak. Posláním zpráv naráz, v řádech desítek tisíc, dle odolnosti webu. To už je jiný tok dat... Toť můj názor, třeba se mýlím, třeba jsem Tě špatně pochopil. Hezký den všem!