Tv 4002A

Vše okolo historických televizí, kamer a videí

Tv 4002A

Příspěvekod Heptoda » 27.03. 2013, 18:21

Pánové, nejprve prosím o klid zbraní, ba i úvahy o mém kamenování zatím odložte.Děkuji. :thumbsup: Řeším, zatím teoreticky, problém. Mám zde tuto telku, s požadavkem, umožnit připojení na satelitní přijímač přes scart rozhraní. Neb náš zákazník = náš pán, no a přiznám se, že mne ta zkouška zapojení také provokuje, ptám se: máte někdo zkušenost s takovou úpravou? Prosím , podělte se !! :D
Uživatelský avatar
Heptoda
Moderátor
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 20.10. 2011, 17:24
Bydliště: Kousek od Rumcajse

Re: Tv 4002A

Příspěvekod audiotechnika » 27.03. 2013, 18:39

No, jelikož by mě asi zabilo takovej stroj"rozvrtat" tak bych tam asi naspal modulátor...
audiotechnika
 
Příspěvky: 55
Obrázky: 0
Registrován: 19.10. 2011, 09:06

Re: Tv 4002A

Příspěvekod Heptoda » 27.03. 2013, 20:17

Děkuji za první odpověď, bylo by možné více připlížit , resp. přiblížit? Nebo je i někde již popsáno? Děkuji.
Uživatelský avatar
Heptoda
Moderátor
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 20.10. 2011, 17:24
Bydliště: Kousek od Rumcajse

Re: Tv 4002A

Příspěvekod audiotechnika » 27.03. 2013, 20:31

Heptoda píše:Děkuji za první odpověď, bylo by možné více připlížit , resp. přiblížit? Nebo je i někde již popsáno? Děkuji.


Jak přiblížit? Prostě sehnat AVmodulátor ve VHF pásmu, vykuchat z nějakého vraku videa nebo analog. satelitu nebo něčeho podobného - do něj napojit AV výstup ze staelitu a z něj anténní kabel do TV a v tv to normálně naladit... ani bych to nemontoval do TV, udělal bych škatulku s modulátorem samostatně. Jen pozjišťovat, v jakých typech byly VHF modulátory, protože většinou byly UHF... (ale VHF jsem taky viděl).

Edit: Už vím kde jsem ty VHF modulátory viděl. U těch lacinejch čínskejch videoher, a byly dokonce samostatně v krabičce, takže sehnat tohle a napojit jen napájení...
audiotechnika
 
Příspěvky: 55
Obrázky: 0
Registrován: 19.10. 2011, 09:06

Re: Tv 4002A

Příspěvekod Heptoda » 27.03. 2013, 20:59

OK, děkuji za nakopnutí. :) Jdu teď spravit sítě, bych je zítra rozhodil po netu. Doma je pusto, snad bude něco v temných hlubinách skladů jiných sběratelů/majitelů, kteří za tvrdou měnu naši rádi odprodají,v bláhové naději, že by takto získali více prostoru na věci jiné. :lol: Ještě jednou díky, je to to nejrozumnější řešení. :thumbsup:
Uživatelský avatar
Heptoda
Moderátor
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 20.10. 2011, 17:24
Bydliště: Kousek od Rumcajse

Re: Tv 4002A

Příspěvekod Heptoda » 28.03. 2013, 14:34

Když už tu je to vlákno,... Jak jsou přidělané ony dvě černé dřevěné ozdoby před reproduktorem? Jsou oprýskané až běda, ale hřebíčky vidět žádné nejsou, nesundaval jste je někdy někdo ? Děkuji.
Uživatelský avatar
Heptoda
Moderátor
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 20.10. 2011, 17:24
Bydliště: Kousek od Rumcajse

Re: Tv 4002A

Příspěvekod Jirka84835751 » 28.03. 2013, 19:35

Vráťo,
koukni do tý bedny - 2 šroubky do dřeva vlevo a potom, já mám i vpravo, uprostřed., na 4001A mám po třech šroubkách z každé strany, ale lišty jen dvě.
PS čím se ten oloupaný černý "lak" dá opravit, aby to nebilo do brýlí? ;)
Uživatelský avatar
Jirka84835751
Moderátor
 
Příspěvky: 773
Obrázky: 73
Registrován: 17.10. 2011, 18:51
Bydliště: kousek od Mohelnice

Re: Tv 4002A

Příspěvekod Heptoda » 28.03. 2013, 20:07

Jojo, tak pěkně zakytované šroubky, resp. hlavy , jsem ještě neviděl. :shock: Že by to tak bylo z fabriky? Tomu nechci věřit, spíš už někdo opravoval. Nad tím nátěrem si taky lámu hlavu. Jeden bastlíř použil praprastaré zásoby , a z nich nějaký snad asfaltový lak. Prý podle toho smradu to takto definoval, na fotku od něj čekám. Zatím ta moje. Jinak si vybavuji dobu před cca 40 lety, a bylo to fakt dost lesklé. Pokud to bábrlinka něčím nenapajcovala.No, té se už nezeptám, že ano ;) . Tak zatím díky ! (jdu udělat něco s tím nalakovaným spodkem, :evil: ).
Přílohy
P1050951.JPG
Uživatelský avatar
Heptoda
Moderátor
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 20.10. 2011, 17:24
Bydliště: Kousek od Rumcajse

Re: Tv 4002A

Příspěvekod Heptoda » 30.03. 2013, 20:43

Nevíte někdo, kde je popsán náhon stupnice radia v této tv, vč. uvedené délky lanka? Děkuju.
Uživatelský avatar
Heptoda
Moderátor
 
Příspěvky: 1061
Registrován: 20.10. 2011, 17:24
Bydliště: Kousek od Rumcajse

Re: Tv 4002A

Příspěvekod Jirka84835751 » 31.03. 2013, 18:32

Vratislave, vidím, že přes závěje se asi nikdo nedostal ke klávesnici. Hledal jsem po složkách i webech, v žádné nic není, jen manuály dva, jak nasměrovat anténu atd. . Proto jsem odházel sníh do Galerie mé a jal se dokumentovat vlastní výdobytky v ní. Snad je obrázek lehce čitelný, možná i srozumitelný :D Tady přikládám, rukou neumělou, zmrzlou, nakresliv Tobě potěšení:
PS je to v poloze maximální kapacity ladícího C.
Přílohy
TV 4002A_rádio-převody.JPG
Uživatelský avatar
Jirka84835751
Moderátor
 
Příspěvky: 773
Obrázky: 73
Registrován: 17.10. 2011, 18:51
Bydliště: kousek od Mohelnice

Další

Zpět na Historické televize, kamery a videa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
TOPlist