...pokračování:
Včera jsem tu stavebnici dokončil. Vzhledem k malému montážnímu prostoru uvnitř DŘEVĚNÉ skříňky jsem zvolil provedení bez magického oka. Reproduktor je dynamik Tesla o prům. 10 cm, stejný je v přijímači Tesla Minor, přednes vzhledem k rozměrům skříňky a reproduktoru je docela dobrý. Ladicí duál je Philips, cívková souprava je původní ze sestavy součástek pro S254E, tj. Tesla PN 05001. Namísto filtrační tlumivky, která je ve schematu, jsou použity dva odpory po 480 Ohmech, každý 6W, filtrace je zcela dostačující.
Nejchoulostivější spoj ze všech, které jsou ve schématu značeny třemi tečkami, je spoj mezi sekundárem I. MFT a g1 mezifrekvenční elektronky: vzhledem k blízkosti vývodu z MFT i objímky této ECH21 se do něj může indukovat kmitočet oscilátoru. Na všech rozsazích přijímač nahvízdával... Mřížkový svod g1 triody oscilátoru, který je ve schématu předepsán 50k, jsem musel upravit na 27k, protože oscilátor jel příliš "ostře" a na rozsahu DV jsem na g1 naměřil až -28V (!!!). Také tlumicí odpor g1 oscilátoru jsem zvětšil na 150 Ohm. Po úpravě bylo na g1 oscilátoru max. -22V. Nastavení MF propustí jsem provedl podle sluchu metodou "cejchovaný šroubovák", stejně tak vyvážení vstupu a souběh s oscilátorem.
Dovolil jsem si pro zájemce přidat pár fotek z průběhu stavby. Povrchovou úpravu dřevěné skříňky jsme po obroušení renovovali mořením a nitrolakem, knoflíky potenciometru a ladění jsou typu Jiskra K15, které se v 50. letech dodávaly k této stavebnici a ke stavebnici přijímače "Mír" nebo "Minibat". Brokát na ozvučnici je použit ze starého dráťáku.

- Drátování trafa

- Pájení spojů mezi přepínačem na desce oscilátoru a deskou vstupních cívek

- Součástky pod šasi