RM-31T VKV

Vše okolo radiostanic

RM-31T VKV

Příspěvekod IkaSGC » 03.09. 2016, 07:57

Zdravím, konečně se mi po dlouhém pátrání podařilo náhodou sehnat VKV díl do RM-31T. Chtěl bych se zeptat, nemá někdo doma tuto kompletní stanici ? Potřeboval bych nafotit bednu radiostanice zezadu a vnitřek, dále bych potřeboval nafotit a případně přeměřit propojovací konektor mezi RM a VKV... Bohužel tento káblík nemám a budu jej muset vyrobit. Děkuji.
IkaSGC
 
Příspěvky: 123
Registrován: 31.12. 2014, 16:11

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod Emwec » 04.09. 2016, 21:26

bedna RM 31-50 002.JPG
Zdar, ve skříni je mezikus aby 14pinový samec zapuštěný ve stanici koukal ven ze skříně. Dál posílám zapojení štekru, podle toho by mělo jít stanici samostatně rozchodit. Já s tím zkušenost nemám, stanici jsem zprovoznil až po sehnání origo kabelu interkomu. Vyrábět propoj se stanicí RM 31 je zbytečné bez páteřního kabelu interkomu protože stanice se přepínají ve skříňkách velitele a střelce, už jsem to uváděl v některé starší odpovědi. Ono se na to stejně bez protistanice nedá nic chytit...
Přílohy
štekr RM 31-50 001.jpg
bedna RM 31-50 004.JPG
Emwec
 
Příspěvky: 77
Registrován: 22.10. 2011, 17:03

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod IkaSGC » 05.09. 2016, 14:53

Tak to čučím jak puk..... Na to si budu muset natočit druhé pivko než mi to docvakne....
To budu mít asi problém to rozchodit. Můj stav je následující (napadeno kutilem):

IMAG0505.jpg

20160905_154128.jpg

20160905_154140.jpg


Navíc má RM není původně T verze konektory by to ale mělo sedět...
Jsem zmaten.
IkaSGC
 
Příspěvky: 123
Registrován: 31.12. 2014, 16:11

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod Emwec » 05.09. 2016, 21:03

Jo takhle, ty chceš nafotit vnitřek tankové bedny pro T 34, to jsem si neuvědomil. To co jsem nafotil je samostatná bedýnka pro RM 31-50 ve verzi pro samohybné dělo SU 100, tam byla z prostorových důvodů každá stanice zvlášť. Ten propoj v tankové skříni nafotím zítra.
Emwec
 
Příspěvky: 77
Registrován: 22.10. 2011, 17:03

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod Emwec » 06.09. 2016, 11:20

Tak posílám slíbené fotky. Štekry jsou ve skříni přišroubované na distanční sloupky, propojené jsou normálně A - A, B - B atd.
Přílohy
bedna RM 31T 003.JPG
bedna RM 31T 007.JPG
bedna RM 31T 004.JPG
Emwec
 
Příspěvky: 77
Registrován: 22.10. 2011, 17:03

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod IkaSGC » 06.09. 2016, 14:55

Tak to je nádhera..... Moc děkuji ze foto, ještě mě tak napadá, byl by možný celkový pohled na vnější zadní stěnu ? A byla by možnos alespoň pravítkem zaměřit tu díru na anténu? Pokud ne tak nevadí, nějak to zaměřím se zasunutou stanící. Moje bedna byla napadena kutilem s nůžkama na plech takže mě čeká svařování.
IkaSGC
 
Příspěvky: 123
Registrován: 31.12. 2014, 16:11

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod Vratislav-OK1ZAF » 06.09. 2016, 17:02

IkaSGC píše: Moje bedna byla napadena kutilem s nůžkama na plech takže mě čeká svařování.

Nevař to, zkroutí se to a nikdy to nebude vypadat dobře. Přinýtuj/přišroubuj přes tu díru kus plechu vhodné velikosti,třeba i s nějakou tou těsnicí gumou, jako že to tam prostě patří.
Alespoň tak bych postupoval já.
Uživatelský avatar
Vratislav-OK1ZAF
 
Příspěvky: 68
Obrázky: 110
Registrován: 02.03. 2015, 13:24

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod IkaSGC » 06.09. 2016, 17:20

Zkroucení se moc nebojím, ta bedna je dost festovní ta to vydrží. Cočko si poradí. Vařil jsem horší a nic se nezkroutilo. Jen musím dobře zaměřit tu ďouru.
IkaSGC
 
Příspěvky: 123
Registrován: 31.12. 2014, 16:11

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod Emwec » 06.09. 2016, 17:38

Co bych neudělal pro eremkového nadšence :thumbsup: Myslím že pro účel opravy to bude stačit...
Přílohy
004.JPG
003.JPG
002.JPG
Emwec
 
Příspěvky: 77
Registrován: 22.10. 2011, 17:03

Re: RM-31T VKV

Příspěvekod IkaSGC » 06.09. 2016, 19:26

Mockrát děkujííí. Jak budu mít konečně hotovou garáž a opravím tu pixli tak dodám fotky.
PS: nejen RMkový, mám jako novinku doma už i jeden kompletní třinec a druhý vysílací blok jako rezervu na díly.

Edit: Prosím ještě mě napadla jedna věc, bylo by možno ještě změřit uložení konektorů? Tedy jejich odskok od plechu ? Tedy délku těch distanček ? Pak už snad budu mít vše. :)
IkaSGC
 
Příspěvky: 123
Registrován: 31.12. 2014, 16:11


Zpět na Radiostanice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

TOPlist